2 little betties & 1 pippa

for English, scroll down 

In de twee maanden voordat onze spulletjes hier aankwamen in Washington, heb ik  vaak en veel verlangd naar wat tijd voor mezelf, om bv. dingen te kunnen doen die ik leuk vind. Zoals naaien dus… Ik kocht als kadootje voor mezelf in juni toch al enkele stofjes en knipte en plakte een paar patroontjes, zoals jullie hier al konden zien. Zo dacht ik er meteen in te kunnen vliegen zodra de naaimachine hier zou zijn. Maar toen kwam de verhuis eraan, werd ons huis gevuld, en kwam er van naaien toch een hele tijd niks in huis. Intussen gelukkig wel, en dus werd het hoog tijd om eindelijk de twee geknipte Little Betty tops te maken, voordat de zomer ook hier voorbij is!

dsc_0558

Sinds ik de Miss Polly jurk zag, en de patroontjes van Sewpony een beetje verder exploreerde, was ik al verliefd op de Little Betty top. Zo schattig, en die ruffles zijn helemaal in tegenwoordig, dus daar kon ik alvast niks mee mis doen 🙂

Het stofje is er eentje van Art Gallery met een print van hondjes (uit dezelfde Joie De Vivre collectie als de stof met letters die jullie hier al zagen). Omdat de kids zo dol zijn op de hondjes, en dan nog vooral Rosanne. Een verrassing eigenlijk, want die is maandenlang panisch geweest voor honden nadat de grote (en -toen?-toch wel best agressieve) hond van de buren ontsnapt was en wild bovenop haar was gesprongen in onze tuin. Gelukkig zonder erg, maar het had zo anders kunnen aflopen… Ik zie het nog steeds zo voor me: dat grote beest bovenop mijn peutertje, die hysterisch schreeuwde… Rosanne begon vanaf dan altijd vreselijk te wenen als er een hond nog maar een beetje in haar buurt kwam. Ze heeft het uiteindelijk beetje bij beetje overwonnen door de hond van m’n schoonzus, zo’n lieve loebas als er maar weinigen zijn. In het begin was ze even doodsbang voor hem, maar steeds vaker was er toenadering, en kort voor we vertrokken was ze er echt lief voor. En alle lieve hondjes die ze hier al kon aaien, zorgen er nu voor dat het kind echt compleet dol is op elk hondje dat ze ziet. En dat het eerste Engelse zinnetje dat beide dochters zeiden was ‘Can I pet the dog?‘ 🙂 Grote hondjesliefde hier!

dsc_0585

En kijk eens, een bijna doorlopende print op het voorpand! Ikke een beetje blij mee 🙂

dsc_0581

Ok, bijna, niet helemaal, I know 😉

Het patroontje was eigenlijk echt niet moeilijk. En de versie zonder mouwtjes is natuurlijk ook wel de makkelijkste denk ik. Ik vind het echt heel schattig 🙂 Boordstof zoeken was een ander paar mouwen. Ik heb zitten zoeken op ribbing en ‘baby rib’ en zo nog wat van die dingen, maar na een eerste compleet foute stof aangekregen te hebben, liet ik het maar zo en vond ik gelukkig nog een stuk boordstof dat ik van thuis mee had en dat perfect bleek te passen. Van de fout gekochte stof heb ik dan een Pippa Short gemaakt voor Sia! Mijn eerste overlock-naaisel ook!! Jihaaa!!! En wat een leuk en makkelijk broekje, dankjewel aan de fantastische Griet achter de blog Emma en Mona, altijd een inspiratiebron!

Moest er iemand de juiste term weten voor boordstof: let me know! Nu ja, ik plan om een van de volgende weken een tripje te doen naar een stoffenwinkel  waar ik zonder auto zou moeten kunnen geraken, dus daar zal ik het anders wel kunnen vragen 🙂

De kids waren in elk geval allebei blij met hun nieuwe kleertjes, die intussen zelfs al vaak gedragen zijn! Dan is deze mama ook blij natuurlijk!

Ik blijf een beetje sukkelen met het zoeken en vinden van wat evenwicht in m’n leven hier. Soms lukt het om even veel te naaien, of eens wat blogs te lezen, of eens echt m’n goesting te doen, maar even vaak lukt dat niet. Het zal nog wel even duren vooraleer dat allemaal wat meer in z’n plooi begint te vallen denk ik… Maar als het er wel van komt, geniet ik er des te meer van, dat is ook al dat 🙂

Follow (bloglovin)

Een reactie maakt mij altijd blij!

patroontjes/patterns:
Little Betty topSewpony Vintage (from sewpony blog)
Pippa pantsEmma & Mona (gratis patroon/free pattern)

stof/fabric:
little betty tops: Pug Ville- Art Gallery (Joie de Vivre by Bari J. Ackerman)Hawthorne Threads
Pippa pants: Michael Levine fabrics (I don’t seem to find the exact fabric anymore…)

 

The first months in the USA I longed many times to have some more time for myself, to be able to do the things I really liked, such as sewing. I even bought some fabric and traced and cut some fabric before all our stuff arrived from home. I thought I’d be able to start right away, but clearly underestimated the energy and time the move would take!
But by now I have catched up and finally got to sewing these 2 tops, the Little Betty top pattern from sewpony vintage patterns. (internet links above). I already fell in love with that pattern since I explored her patterns after the release of the Miss Polly dress, so I just had to make it!
I chose this fabric since my daughters both are so much in love with dogs. For my youngest that is something special, since for quite some time she was absolutely frightened by dogs, after our neighbour dog had escaped and ‘attacked’ her. Luckily without really bad consequences, but it still was quite traumatic. She started to love dogs again through the really nice dog from my sister in law, and by now she got completely over her fears and is a huge dog-lover!
The pants from my oldest daughter are a free pattern called the Pippa pants, from the famous belgian blog ‘Emma & Mona’, always soooo inspirational!I made it with a fabric I had ordered to use as the ribbing, but it was completely not fit for that. I still struggle a lot with the names of all the fabric types, notions, and things like that! But I will learn eventually 🙂 the same goes up for finding a new balance in my so-much-changed life. I often don’t find the time nor the energy for sewing, blogging, reading blogs, and many other thing, but slowly I will find my way in this new life, at least that’s what I hope! 🙂
The children were happy with their new clothes, and then so is mommy!

Follow (bloglovin)

Thank you for visiting my blog!
Any comment is of course highly appreciated😉

Advertentie

20 gedachtes over “2 little betties & 1 pippa

 1. Ik moet hier ook dringend op zoek naar een loebasje om mijn dochter over haar angst te krijgen 🙂 dat hebben jullie goed aangepakt als ik lees dat het zelfs is uitgedraaid in haar eerste Engelse zinnekes!!

  En super jong, hoe je de print laat doorlopen!!! Zulke succesen moeten we echt vieren 🎉🎶💃!!! Ik lees hier ook vol bewondering dat je je blogje intussen in twee talen schrijft, petje af!!! En als het een troost mag zijn, hier is het ook zo hoor, soms lukt het blogjes te lezen, inspiratie op te doen, zelf veel te naaien. Andere momenten ben ik al blij dat ik mijn kinderen niet zonder boekentas naar school stuur 🙂

  Like

  1. thank you so much for your sweet comment!! it is indeed quite a challenge to move to a new place, but hopefully we’ll get there as time passes by… did you ever do a big move like this? i’m always keen on hearing other experiences 😉

   Like

  1. ik ga eens een keertje naar een winkel gaan, wrsch elfs sneller dan gedacht nu m’n overlock echt maar niet wilt werken zoals het hoort 😦 dan ga ik het vragen, want idd, ik dacht ook dat het ribbing of zo was…. wordt vervolgd 😉

   Like

 2. Weer zo mooi en blij voor jou dat je je hobby weer kan opnemen. Dat het allemaal wat tijd vergt vooraleer je je draai vindt, Barbara, dat lijkt me heel normaal. Een gewone verhuis is al een aanpassing, laat staan een verhuis naar een ander land… Gun jezelf de tijd. En vooral: doe waar jij je goed bij voelt. P.S.: m’n cursus basis naaien aan de avondschool is intussen opgestart en dat bevalt me zeer ;-).

  Geliked door 1 persoon

  1. oooh zo tof zeg!! wat ben je aan het naaien of aan het leren? als je zin hebt om het resultaat eens te tonen… ik ben benieuwd hoor 😉 en niet vergeten: al doende leert men!! veel succes en ook heel erg bedankt voor de lieve woorden!!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Het is nog echt de basis van de basis waar we momenteel mee bezig zijn :-). Stof leren knippen, recht leren stikken, … Het eerste werkje wordt een speldenkussentje. Als het resultaat me aanstaat kom ik het zeker tonen ;-). Dank je voor de succeswensen en die lieve woorden die verdien je gewoon.

    Geliked door 1 persoon

   2. iedereen moet bij die basis innen he 😉 maar ook dan is het toch telkens weer leuk als je weer iets nieuws kan!! en graag gedaan! en dankjewel opnieuw 🙂 (we blijven bezig, haha 🙂 )

    Geliked door 1 persoon

   3. Ja haha Barbara we blijven inderdaad bezig en raken maar niet uitverteld hé. 🙂 Het is echt een leuke ontspanning voor me, die lessen avondschool nu. In feite alles wat ook maar een creatieve inslag heeft. Dat past gewoon het beste bij m’n natuur. Groetjes, Hilde.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s