About

Hallo, welkom op mijn blog!

Ik moet dringend eens wat veranderen aan deze omschrijving, maar voorlopig is dat nog niet gelukt (hopelijk gauw wel!) en blijft het dus bij wat je hier kan lezen:

Ik ben Barbara, geboren in het gezegende jaar 1982 in de stille Kempen, als middelste kind tussen twee broers. Ik groeide op in een –toen nog- boerendorp, en na het middelbaar vloog ik uit naar Leuven voor mijn studies. Ik leerde er mijn lief kennen in 2003, en intussen zijn we toch al heel wat jaartjes verder en mochten we twee geweldige wondertjes verwelkomen in ons leven: Sia (°24/11/2011) en Rosanne (°06/01/2014). Ik geniet enorm van die twee (b)engeltjes, en liefde heb ik met de hopen, maar al dat opvoeden vind ik soms best wel moeilijk.

Enkele jaartjes geleden ruilden we ons huurhuisje in Leuven in voor een (intussen bijna helemaal gerenoveerde) boerderij in het Hageland.  Begin mei 2016 verhuisden we met ons gezin naar Washington DC, USA, waar manlief (want in de aanloop naar onze verhuis zijn we maar meteen getrouwd 🙂 ) werk vond. Onze Amerika-avonturen zijn te volgen op www.deverenigdesmetskes.be.

Ik ben een grote liefhebber van katten, waaronder ons eigenste exemplaar Lilly (aka Lilleetje), die we tot mijn grote verdriet niet hebben kunnen meenemen naar Amerika en die nu bij mijn schoonfamilie een geweldig plekje heeft gekregen. Lilliepawillie was een koosnaampje dat ik vroeger vaak gebruikte voor haar, vandaar dus de naam van deze blog, die ik leuk vind klinken en waarvan ik om de een of andere reden vind dat het bij me past.  Ik hou verder van heel veel dingen, en vervelen is een woord dat niet in m’n woordenboek staat. Ik heb genoeg lieve en leuke familieleden en vrienden om mijn agenda mee te vullen, maar probeer dat wat binnen de perken te houden omdat ik een echte huismus ben, en er, zelfs naast het huishouden, altijd meer dan genoeg dingen zijn om me mee bezig te houden. Al is heel deze laatste zin nog even af te wachten nu we net verhuisd zijn…
Ik maak graag een thuis van mijn huis, en ben verslaafd aan ‘woonboekskes’. Aan vanalle ‘boekskes’ eigenlijk, om eerlijk te zijn. En aan stofjes kopen, dat ook. En ok, ook aan chocolade en snoepen. En aan de kringwinkel, rommelmarkten, tweedehandssites, … Mja, misschien ben ik wel wat vatbaar voor allerhande verslavingen, al zijn het gelukkig voorlopig redelijk onschuldige verslavingen, als je ’t mij vraagt. Naaien en knutselen en frutselen, zoals ik dat noem, doe ik het liefst. In ons huisje in België had ik in een deel van onze zolder mijn eigen plekje gecreëerd, waar ik me helemaal kon uitleven qua spulletjes en prulletjes. Hopelijk lukt dat me in ons nieuwe stekje ook een beetje.  Ik ben gek op kleur en kitch en retro spulletjes, en die moet ik toch ergens kwijt. Gelukkig lukt dat me ook wel bij de kinderkamertjes 🙂
De buitenlucht vind ik heerlijk, en hoewel ik liever licht en warmte heb, vind ik elk seizoen wel iets hebben. Ik probeer het leven zoveel mogelijk door een roze bril te bekijken, al lukt dat zeker en vast lang niet altijd. Maar er af en toe bewust naar kijken, helpt al veel.

Advertentie

11 gedachtes over “About

 1. Heyhey,

  Mooie blog! Toevallig ontdekt door een reactie op companie M. Daar zeg je dat we dit jaar nogal verwend zijn door belgische ontwerpers wat betrefd jassen. Ik ben nu wel curieus over welke dit nog gaat, want jog naarstig op zoek voor dochtr 2,voor de oudste zal het de companie M jas worden…

  Grtjs

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi delfine! Bedankt voor je interesse en reactie! Ik bedoelde de jasjes van straightgrain, de Berlin Coat en de Moiano Coat. Dat laatste is een tussenseizoens jasje, maar ze schreef net deze week een tutorial over hoe je er een winterjasje van kan maken. Daarnaast heb je ook nog de Jackie jas van Ienemiene, die is hier bijna klaar voor de jongste dochter, en zij heeft ook nog de Maëlle jas. Maar die twee bestaan natuurlijk al langer 🙂 veel succes ermee! Heb je ook een blog? Ben benieuwd naar jouw resultaten binnenkort 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. delfinebeauprez

    Hai!

    Dank u, zijn idd mooie patroontjes! Ik schrijf ze in mijn “tip”boekje, nog goeie tips? Als je graag voor jezelf naait, wel geen belgische patronen, maar wel mooie én goeie, Deer ‘n’ Doe is ook super!
    Ik heb geen blog hoor, ik volg ze graag. Mijn naaiskills zyn goed genoeg ervoor (al 10j naai”les”, dus al 10j mijn wekelijks uitje, even kunnen doorwerken zoner kindjes en man, in leuk gezelschap), maar mijn schrijfkunsten zijn dat helemaal niet 😉en een blog met alleen fotootjes, dat zou maar wat raar zijn. Momenteel bezig met een trui voor mij, uit de LMV, 4 tshirten geknipt, een trui of 2 voor mijn zoontje, stofjes wegwerken! 😊 dan kunnen we weer een mooie voorraad inslaan! Heb ik het nu verkeerd op, wonen jullie nu in USA? Heb nog niet heel je blog gelezen… stofjes vinden daar is tof he! Als de familie over komt, dan stuur ik mijn wenslijstje door!

    Grtjs
    En nog veel naaiplezeir!

    Geliked door 1 persoon

   2. hej Delfine, dankjewel voor je reactie! Dan heb jij vast een hele lijst naaisels, als ik dat zo lees! deel je ze soms in een facebookgroep? dat doe ik wel eens, en ik kijk daar ook heel graag naar wat anderen maken, altijd een bron van inspiratie! ik kan je nog veel tips geven, als je dat wilt, maar misschien zoek je naar iets specifieks? En als ik ht zo lees, heb je misschien zelf ook inspiratie genoeg 😉 ? Wij wonen inderdaad in de USA sinds enkele maanden; hier is het online idd leuk om stofjes te kopen, een pak goedkoper. Maar veel stoffenwinkels zijn hier niet en het aanbod is toch niet hetzelfde als n belgië, toch niet qua modestoffen voor dames en mannen… Maar ach, ik klaag niet hoor, je kan nu eenmaal niet alles hebben he 😉 tot een volgende keer!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s