feestelijke Ileana jurkjes

Tijd voor wat naaisels uit de (relatief) oude doos. Niet dat er niet genaaid wordt intussen, integendeel. Er liggen zowaar drie projectjes in verschillende stadia van afgewerktheid te wachten op voltooiing 🙂 Maar de drukte van de feestdagen en daarbij ook nog het nieuws dat we volgend jaar weldegelijk een buitenlands avontuur zullen aangaan met ons gezinnetje, maakten dat het afwerken bleef liggen…

In oktober werden onze twee dochtertjes tesamen gedoopt. Het had lang geduurd eer we de knoop doorhakten over het al dan niet laten dopen. Eens dat was gebeurd, was daar het handige ‘voordeel’ van dat lange twijfelen, dat ze allebei tegelijk gedoopt konden worden. Ik wilde heel graag zelf een kleedje maken, maar het moest natuurlijk wel een echt schoon kleedje kunnen worden. Enter de Ileana jurk van Compagnie M.

oktober 2015 (319)

Had ik al gezegd dat ik zwaar fan ben van haar patronen? In de eerste plaats omdat ze allemaal leuk, origineel, mooi, en goed zijn. Maar een minstens even grote reden van mijn idolatrie met deze patronen, is de fantastische uitleg erbij. Daar heb ik al zo ongelooflijk veel van geleerd! Alleen al daarom zou ik ze aan iedereen aanraden, dat is gewoon een naailes op zichzelf! Ik was er dus als de kippen bij om het patroon te bestellen, te laten afdrukken op A0 bij de plaatselijke copyshop (ook een heel avontuur trouwens…), en meteen over te nemen in twee maten, 2 en 4 jaar.

Ik doe het niet vaak, maar deze keer kon ik het echt niet laten om aan ‘twinning’ te doen met de dochters, en maakte ik twee exact dezelfde kleedjes.

Ik koos voor de gewone bovenjurk met kapmouwtjes, dat asymmetrische strikkraagje (ik ben de precieze naam eventjes kwijt), en een volledige cirkelrok. Zwierplezier verzekerd!

Bij de oudste dochter werd de cirkelrok  afgewerkt met een gouden biaisbandje, zodat er toch minstens een beetje blingbling aan was. Toch een klein verschilletje tussen de twee jurkjes. Alleen al handig voor als de papa ooit de kleedjes zou willen aandoen. Ik zie hem al wringen met de 2 jaar bij de oudste dochter…

Het stofje zag ik al eerder verschijnen op zowel Facebook als in blogland, bv. dit jurkje van deze madam (op wiens stijl ik echt gek ben, by the way). Geen idee hoe het stofje heet. Online kon ik het maar niet vinden, dus mijn geluk was des te groter toen ik het als bij toeval ontdekte in Habiba in Leuven. Het was zelfs bijna het einde van de rol! Lucky me!

Ik maakte ook een bijpassende legging bij beide meisjes, in een soort luipaardachtig fuchsia stofje van bij Pauli in Leuven. Het patroontje is dat van de Viola legging uit La Maison Victor, een easy peasy en snel-klaar projectje.

De kleedjes vielen in de smaak bij zowel dochters als familie. Missie geslaagd, ikke blij!

waren ze maar altijd zo lief voor mekaar…

Het was een prachtig zonnige dag, perfect voor een leuk feestje. Dat de kids de kerk half afbraken en het varken uithingen samen met hun neefjes en nichtjes, probeer ik nog steeds hardnekkig te verdringen en liefst van al gewoon te vergeten, al is dat moeilijk gezien het zelfs fotografisch werd vastgelegd. Ziehier, bij wijze van zelfpijniging, of zelfbestraffing, zo u wilt, het bewijs:

Vreselijk… *zucht* Ik hoor nog steeds de andere familie, wiens jongste kind tegelijk werd gedoopt, denken ‘jezus (toepasselijk bij een doopviering), die mensen hebben hun kinderen wel ècht niet in de hand’… Soms dus inderdaad ècht niet, helaas…

Gelukkig hebben we het de rest van de dag iets meer beschaafd gehouden.

Follow – via bloglovin


patroon jurk: Ileana jurkCompagnie M
buitenstofje: Habiba
patroon legging: Viola Legging – La Maison Victor
Voeringstof/stofje kraag, en stofje legging: Pauli
Advertentie

32 gedachtes over “feestelijke Ileana jurkjes

  1. Hej Erika, zo leuk dat je hier ook een kijkje komt nemen!! En mercikes voor het compliment 🙂 hebben jouw jongens dezelfde kuren als mijn madammekes? Ik ben wel nieuwsgierig 🙂 zeg, en heb jij ook een blog? Want als ik op de link klik, krijg ik niets te zien, vandaar… Anders kom ik zeker ook eens kijken!

   Like

   1. Idd gelijkaardige kuren hier! Ik heb amper iets van de twee vieringen gevolgd,voortdurend achter de jongens moeten aanlopen ;)!
    Een blogje heb ik niet, al drie jaar het plan, maar het komt er maar niet van. Ik heb de laatste maanden ook weinig tijd om te naaien. Maar ik zet soms wel iets op instagram!

    Geliked door 1 persoon

   2. instagram heb ik nog niet, maar a vaak gehoord en gezien dat dat zo leuk is… ik ben alleen bang dat ik er dan weer een nieuwe verslaving bij krijg 🙂 en voorlopig stel ik het ok nog met een oud gsm’eke, dus ik denk dat ik dan zelfs niet op instagram raak 🙂 als het er ooit van komt, weet ik je wrsch wel te vinden 🙂 en ‘leuk’ dat ik dan niet alleen ben met m’n doooptoestanden 🙂

    Like

 1. Oh zeg, zo’n dotjes! En die eerste foto: wauw!
  En qua beschaafd: tijdens de doop van mijn 2 jaar jongere broer ben ik me beginnen uitkleden omdat ik, de jaloerse kleuter, het blijkbaar niet kon verdragen dat alle aandacht naar mijn broertje ging. Het kan dus altijd erger 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Elfencarnaval Fairytale (Pin it make it #2 en #3) – Lilliepawillie

 3. Pingback: Louisa-parade – Lilliepawillie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s