verjaardags-Tinny

DSC_0196

4 jaar is ze al, mijn oudste. En toch lijkt het pas gisteren dat ze geboren werd. Al die ongelooflijke cliché’s over de tijd die vliegt: ik kan ze enkel bevestigen!

Maar vierjarige meisjes, die krijgen graag een feest. En die verdienen natuurlijk ook een feest, een groot feest zelfs! Met veeeeeeel blingbling, als het even kan. Want daar is mijn vierjarige dochter helemaal weg van. Als het maar blinkt! Ik moet zelfs serieus moeite doen tegenwoordig om haar kleren te laten aandoen waar niet iets blinkends aan is, hoe klein ook. Ik overweeg serieus om in al haar T-shirtjes en rokjes en broekjes gewoon ergens op een onopvallende plek wat glitterprul te naaien of strijken of zo. Direct gedaan met de ochtendlijke discussies over wat ze wel en niet wilt aandoen. Want op 4 jaar is het dus al van dat.

Mijn jarige dochter kreeg een feest met als thema ‘goud en glitter’. Over dat feest vertel ik later nog wel eens. Nu over het feestkleed: mijn eerste en waarschijnlijk zeker niet laatste Tinny jurk! Ik moest eigenlijk niet lang nadenken over het stofje: een prachtig stofje van Nani Iro met gouden vlekjes erop dat ik zag bij Bellelien. In het echt nog mooier dan op de foto, ik zweer het u! Ik krijg de kleuren niet zo goed gefotografeerd, maar deze foto komt het dichtst in de buurt:

DSC_0206

Na heel wat omwegen en mits wat hulp op een facebookgroepje, vond ik een bijpassend ècht gouden stofje voor het kraagje. Dus konden we beginnen naaien! Ik nam maatje 4 jaar afgaand op de maattabel en die zit haar perfect! Omdat ik wilde dat ze het kleedje deze winter zou kunnen aandoen, besloot ik de lange mouwen van de ishi jurk te gebruiken, en het kleedje ook volledig te voeren: zowel lijfje, rokje als mouwen. Voor alles een eerste keer, want dat had ik zelf nog nooit gedaan! Maar het lot was me goed gezind, want het lukte me wonderwel! Daar was ik toch best een beetje trots op 🙂 Bij de rest van de afwerking zat het wat meer tegen dan anders: op de een of andere manier was ik erin geslaagd om een van de achterpanden niet helemaal juist te knippen (gelukkig te lang in plaats van te kort!), wat ik pas doorhad toen ik de blinde rits al ingezet had, en ook op de blinde rits heb ik zitten sukkelen, hoewel ik dat normaal gezien best wel vlot kan. Maar voor alles is een oplossing, en dat het jurkje volledig gevoerd is, had deze keer als handig neveneffect dat de prutserige afwerking door al die foutjes enkel aan de binnenkant zichtbaar was, tussen de twee kleedjes in dus. In feite dus zo goed als onzichtbaar 🙂

Het was moeilijk kiezen tussen alle opties van het Tinny jurkje. het lookbook heb ik vaak zitten doorbladeren om alle opties eens te kunnen zien. Ik koos uiteindelijk voor het gewone bovenlijfje, de gewone peter pan kraag, en een rimpelrokje eraan. De onderrok is een plooirokje, die ik aan de onderzijde afgewerkt hebt met een gouden biaisbandje. Op vlak van de blingbling-factor doen we niet aan half werk hier!

Voor de legging nam ik een patroontje dat hier al meermaals gebruikt werd: de viola legging van La Maison Victor. Supersnel en makkelijk. In een -hoe kan het ook anders- gouden stofje.

Het jurkje en broekje werden  gepast en goed bevonden door hare koninklijke hoogheid Sia. Hopelijk wordt dat er eentje waarover geen discussies nodig zullen zijn. Als ik de vlekken eruit krijg tenminste, want de schmink die ze had gekregen en waar heel haar gezicht mee volhing op het einde van de dag, bleek hardnekkige vlekken te maken, die zelfs na 2 wasbeurten en een vlekkentovenaar-interventie nog niet helemaal verdwenen zijn…  *zucht* …

Een jarige prinses moet natuurlijk ook een kroon krijgen. Die werd gemaakt in dezelfde stofjes als het kleedje, en wat flock deed de rest.

DSC_0237

Happy birthday prinses Sia!

Follow via bloglovin


patroon jurkje: Tinny jurk  van straightgrain
patroon legging: Viola legging - La Maison Victor
stofje jurk: Jewel Song Pocho Uraraka - Bellelien / Windham fabrics Gold - Sjiekebiele
stofje voering: gordijnstofje
stofje legging: Lucy has a secret  lycra gold glans - Mondepot

11 gedachtes over “verjaardags-Tinny

  1. Pingback: Tinny’s Open Blog Tour Day #7 | StraightGrain

    1. Waaauw, dankjewel voor de reactie, het superleuke compliment, en ook voor de verwelkoming! Komende van jou is dat extra leuk, want jou volg ik zelf al een hele tijd 🙂 Ik vind het allemaal best spannend, maar heb er zin in 😉

      Like

  2. Hier se, daar se, Barbara in blogland 🙂
    Knappe blog heb je hier gelanceerd… Je hebt alvast één trouwe volger erbij.
    Ik ben blij dat de afwerking van de mouwen uiteindelijk dan toch gelukt is, leer me maar een keertje hoe je dat deed 😉
    Voor de rest: hier ook een glittergekke dochter hoor, en zij is twee jaar ouder dan Sia, dus een er maar aan dat dat niet snel voorbij gaat.
    Het kleedje is een schot in de roos, zooo mooi!
    Groetjes van Elke

    Geliked door 1 persoon

  3. Uschi

    Een blog…maar dat wist ik niet!! Prachtig kleed, Supermooi!! Het is helemaal af!! Zwaar onder de indruk van uw werk, niet alleen van de naaikunst maar ook hoe het allemaal bij elkaar past.. Moooooooiiii!

    Geliked door 1 persoon

  4. Pingback: Wiksten Tova – Lilliepawillie

Plaats een reactie