#happythings2017 – week 3

for English, scroll down

We zijn al wel halfweg de volgende week, maar kom, beter laat dan nooit een overzichtje van mijn happy things van de voorbije week. En de volgende post wordt weer een naaigerelateerd berichtje, beloofd 😉

De voorbije week was er eentje met een paar echte pieken eigenlijk, fijn om dat bewust op te slaan. Als ik door de foto’s scrollde, viel het me op dat ik deze keer vooral me-time en gezinsmomenten koos. Ik had een paar dagen met wat minder energie, en met slechter weer, waardoor we al snel vervallen in meer tv kijken, akkefietjes allerhande, enz. Maar kijk, zelfs ondanks dat was het toch weer een week gevuld met best wel veel mooie  momentjes, waarvan ik er gelukkig enkele op de gevoelige plaat heb vastgelegd!

IMG_5548

Af en toe ga ik hier joggen. Helpt me met mijn conditie, die eigenlijk helemaal niet slecht blijkt te zijn. Waarschijnlijk een neveneffect van ons autoloze leventje hier. Fietsen met 2 kids op je fiets in het heuvelachtige DC en Maryland is best een sport! Het joggen helpt ook om wat spanning af te laten. Ik zet m’n muziek op en vertrek, even weg van alles. Daar geniet ik van. Onderweg passeerde ik langs het bord van een van de vele kerken hier. True Freedom. Yes indeed, zo voelt dat dan even. Heerlijk!

DSC_0742

Op dinsdag en donderdag gaat Rosanne ook drie uurtjes naar school. Ik heb dan, brengen en halen eraf gerekend, een dikke 2 uur voor mezelf. De eerste weken, vorig jaar september, wilde ik dan vanalles doen, maar dat leidde enkel tot frustratie. Nu lukt het me regelmatig om gewoon niet per se iets te willen doen, om ook niet meteen te beginnen opruimen, was insteken, … Maar gewoon gaan zitten, tijd nemen om te ontbijten, eens te douchen zonder kids erbij 😉, … De eekhoorntjes en vogels die onze vogelvoederbakjes leeg eten neem ik er graag bij!

DSC_0746

Dinsdag 21/03 waren wij een jaar getrouwd. Grappig wel een beetje, ’t was toen nogal holder de bolder, zoals jullie hier konden lezen… Op een veiling van de preschool van de kids 1,5 week geleden wonnen we tickets voor een ijshockey wedstrijd net op die dag, van The Washington Capitals, het plaatselijke team en ook een van de nationale toppers. Echt een ware belevenis, en meteen ook nog eens een leuk uitje onder ons tweetjes. Omdat het al vroeg gedaan was, zijn we erna nog een cocktail (of 2 😉 ) gaan drinken in een van de cocktail hotspots van DC, yummy!

IMG_5506IMG_5520

Woensdagnamiddag kwam de babysit nog eens terug voor mijn uurtjes me-time. Ik had een hele to do lijst van mailtjes die ik moest sturen, beantwoorden, in te vullen papieren (voor volgend schooljaar), blogposts die ik nog wilde schrijven, en ga zo maar door. Maar geen goesting in de computer, echt helemaal niet. En omdat ik die paar vrije uurtjes eens niks wilde ‘moeten’, heb ik mijn laptop en al die papieren niet uit de rugzak gehaald, maar wel die ene Flow die ik nog altijd niet gelezen had. En mannekes, heb ik daar deugd van gehad!! Ik voelde de energie bruisen, zat vol ideetjes en goesting om dingen te doen, en had zowaar een halve aha-erlebnis bij het lezen van de rubriek ‘de zinnetjes van Aaf’, met deze keer als zinnetje: ‘accepting that you’re destined to half-ass a lot of things is a big part of happiness’, een zinnetje uit de mind van ene voor mij nog onbekende Amerikaanse schrijfster Heather Havrilesky. Zelfs als ik het nu teruglees, en wat ze ermee bedoelde, voel ik me gewoon meteen zo blij vanbinnen. Lang leve de mildheid voor jezelf, of niet misschien?

IMG_5532

Mooi was ook dat het de editie was met de jaarkalender, en net op deze dag stond iets over de cherry blossoms, die ook net nu hun piekbloei beleven (zie hieronder). Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik half herboren terug thuis kwam, met eens zoveel energie en liefde voor die bloedjes van kinnekes van mij 😉

IMG_5528

IMG_5533

Een van de topmomentjes van de kids was weer eens de bad-tijd. Er was deze keer namelijk een bruisbal in het spel, en wat voor eentje. Zo blauw, dat hadden we nog nooit gehad. De kids beleefden dolle pret!

DSC_0846

We hadden een heerlijk weekend, druk maar leuk. Twee verjaardagsfeestjes en een uitje naar DC om er de Japanse kerselaars in bloei te gaan bewonderen, de befaamde ‘cherry blossom’ periode. Verjaardagsfeestjes hier zijn wel een beetje ‘anders’ dan in ons Belgenlandje, heb ik gemerkt. Deze keer waren het toevallig twee feestjes waarop er echte, levende dieren kwamen. Ik moet zeggen dat ik zo wel m’n vragen heb bij dat concept, zeker op dat eerste feestje als ik zag hoe die dieren alleen al vervoerd werden. Maar de kinderen vonden het geweldig. Rosanne wierp zich op als mama voor het babygeitje dat zielig stond te blaten, overtuigd als ze was dat dat geitje ‘de mama mist’. Zo schoon…  

IMG_5605

Na de middag gingen we dus op stap naar het stadscentrum. Het was er over koppen lopen, en we hadden honger, dus gingen we even zitten op The Mall, op een stuk gras naast een lijn van tientallen foodtrucks en vlak voor de Washington Monument. Het was de bedoeling om door te gaan naar de Tidal Basin, waar de cherry blossoms nu de echte hotspot zijn. Maar de kids besloten daar anders over. Meer dan 2 uur aan een stuk, als het niet langer was, hebben die daar van de heuvel zitten rollen, met andere kindjes gespeeld, samen rollenspelen gespeeld, … Het was te schoon om hen te onderbreken 🙂 Lode en ik hebben ervan genoten 😉 En ze waren meer dan moe die avond!

Voor zo lang braaf spelen, waar ze het wel heel warm van kregen, werden ze beloond met een ijsje. Zalig hoe enthousiast die kindjes toch zijn als ze dat krijgen…

Helemaal op het einde van de dag zijn we dan toch nog even doorgelopen naar de tidal basin, en het moet gezegd: het was de moeite. Alleen jammer van de drukte. Maar de bloemenpracht laat zich niet kennen daardoor, en heeft ook wonderwel de recente winterprik doorstaan!

Dat was het voor de voorbije week. Ik sprokkel intussen weer (foto)momentjes voor deze week 😉

Follow (bloglovin)

Een reactie maakt mij altijd blij!

Time for another week of #happythings, even though we are already halfway the next week… I seem to have chosen mainly me-time moments and family moments. I didn’t have too much energy this week, so these moments were energizing to me! Like when I went for a run, just for half an hour forgetting about everything. I saw the church sign ‘true freedom’ and at that moment really felt free too! On Tuesdays and Thursdays both my kids go to preschool. When preschool started, I was so anxious to do so many things in those 2 hours I have then, which resulted in a sort of constant frustration. After a few weeks I was able to let it go a bit more, and I try to keep on doing that. Instead of rushing off to get things done, either for myself or for my household, I try to enjoy things like having a quiet breakfast, taking a shower without a kid joining me, … The squirrels and birds in the window birdfeeder make it even better 😉

Tuesday we were 1 year married. That evening we went to see an icehockey game of the Washington Capitals, for which we had won tickets at an auction from the preschool. It was really a great experience! Afterwards we went to a famous DC cocktail bar and were lucky to find 2 seats at the bar. It was really a very enjoyable evening, some time for just the 2 of us!

On Wednesday I enjoyed my own free time. Instead of going through my to do list, filled with emails I needed to send or reply, papers I needed to fill, and things like that, I decided to not do things I ‘have to’, but just read my favorite magazine, called ‘Flow’. What a great decision, I felt so inspired and happy by the things I read!

Other happy things this week were the kids in their bath bomb blue bath, a birthday party with animals and Rosanne mothering a baby goat there, and our trip to DC to see the cherry blossoms. We spent more time sitting on a grass field while the kids were playing, but how we enjoyed that! And a very short visit to the tidal basin with its breathtaking cherry blossoms!

So now up to a following week, I’m already collecting moments! But I will try to write a more sewing related post before that one 😉

Follow (bloglovin)

Thank you for visiting my blog!
Any comment is of course highly appreciated😉

9 gedachtes over “#happythings2017 – week 3

  1. Bie gijsen

    Als ik dit allemaal lees, voel ik me zowaar ook blij en happy ! Je hebt ook schrijftalent hoor Barbara, zit toch wel wat in de genen he (bompa en papa) ! Doe zo voort ! ❤️❤️❤️

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: happy things ;-) | United Smetskes of America

  3. Lynn

    eindelijk weer helemaal bij met je blog! Wat een leesgenot, net of we er een beetje bij zijn! Ik kijk zo hard al uit naar november, echt live bijbabbelen en die twee heerlijke meiden bezig te zien! Het is ook zo schattig herkenbaar allemaal..de toverdrankjes, het helpen bakken, de traantjes die enkel door mama gedroogd kunnen worden, het even intens kunnen samenspelen als ruzie maken, … Super dat het er in de VS eigenlijk niet zo anders aan toe gaat..behalve het fulltime mama zijn dan! Ik weet dat het ook wat zwaar kan vallen, en helemaal niet evident is (want we hebben allemaal onze me-time nodig!) maar soms toch ook een beetje stiekem jaloers hoor.. Je lijkt zoveel leuke -kleine én grote- momenten te hebben met de kids, waarvan je gewoon in het moment van kan genieten! Terwijl ik soms het gevoel heb dat ik hier heel wat mis door het fulltime werk, het gehaast, het gestress, … Of ik echt zou willen ruilen, dat weet ik niet, want ik kan me ook wel inleven dat het ook niet altijd evident is om fulltime mama te zijn, maar ik pik wel wat op van je happy things! Dank daarvoor 🙂 Dikke kus!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie