Skola dress °2

for English, scroll down

Begin augustus mocht ik meedoen aan de patroontest voor de Skola dress, het nieuwste patroon van Elegance & Elephants, zoals jullie eerder al konden lezen en zien. Voor de patroontest maakte ik twee jurkjes, beiden voor Rosanne. Het tweede hadden jullie nog tegoed van me, maar krijgen jullie nu dus met wat vertraging. Ik heb me een beetje te hard ‘gesmeten’ voor de KCW, want al dat naaien gebeurt hier heus niet overdag, met twee kleine kindjes in huis en een heel huishouden te runnen. Resultaat na die week was dat ik heel erg moe was. Bovendien had ik onze blog over ons leventje in Washington al 1,5 maand compleet verwaarloosd dus daar heb ik ook veel werk aan, en ik ben vorige week ook hard in gang geschoten met het inrichten van de kinderkamer. Om maar te zeggen dat het best druk is. Ik wou echt dat er 48 uren in 1 dag zaten, om alles te kunnen doen wat ik zou willen doen. Maar helaas weten we allemaal dat dat niet zal gebeuren en dat er dus keuzes gemaakt moeten worden. Daarom zit ik soms ook een beetje in een twijfel-fase over deze blog. Ik moet eens even nadenken wat ik zelf wil hiermee, wat ik eruit haal en erin steek, enz. Maar voorlopig doe ik gewoon voort, en soms zal er hier wat meer te lezen/zien vallen, en soms wat minder zeker?

Maar nu kom ik terzake… de Skola dress dus 🙂

DSC_0230

Voor mij echt hèt basispatroontje voor tricot jurkjes! Zoveel opties om te combineren en best snel klaar (afhankelijk van wat je kiest zelfs heel snel!). Ideaal voor paneelstofjes als je het gewoon in 1 deel maakt (zoals mijn eerste testjurkje), maar je kan ook kiezen voor twee soorten rokjes of voor een top, en dat alles kan zowel zonder mouwen als met korte of lange mouwen. En dan dat kraagje… ❤ !

Voor deze versie ging ik voor een rimpelrokje onder de top, en een gepunte kraag. Het stofje was er eentje dat ik echt al een eeuwigheid in de kast had liggen en waar ik ooit een half metertje van kocht bij Pauli in Leuven. Net genoeg om dit kleedje uit te krijgen. Voor het kraagje gebruikte ik een restje van een effen tricot van Art Gallery, al vind ik dat die kleur niet zo mooi staat bij Rosanne. Hopelijk maakt het schattige stofje dat goed 🙂

Over het patroontje kan ik weinig méér zeggen dan ik al gezegd had in mijn eerste post. Ik ben echt fan en er zullen zeker nog versies volgen. En als ik jullie niet kan overtuigen, zullen de vele mooie versies die ik intussen al zag passeren in de facebookgroep of in het overzicht van de patroontesters dat misschien wel kunnen?

DSC_0256

Het patroon koop je hier!

Follow (bloglovin)
Een reactie maakt mij altijd blij!

patroon/pattern: Skola dressElegance & elephants Patterns, of hier
stof/fabric:
knuffels tricot – Pauli (Leuven)
collar: Solid knit in sahara sun – art galleryhawthorne threads

In the beginning of August I’ve had the chance to test the latest pattern from Elegance & Elephants, the skola dress. I really am a huge fan of the pattern, as I think it is the perfect basic pattern for a dress in knit/jersey. There are so many options, which makes it a very versatile pattern which still is easy and fast to make. A win-win, I’d think! This is the 2nd version I’ve made for the pattern test, my first one is this. This time I chose the gathered skirt and the pointed collar. I really can’t add much more than I had already said about the pattern before (here), I’m just really happy with it and will definitely make more dresses like this! If you’re still in doubt, I’m sure the pictures on the facebookpage of E&E patterns or the pictures from all the testers will be able to convince you!

Follow (bloglovin)

Thank you for visiting my blog!
Any comment is of course highly appreciated😉

16 gedachtes over “Skola dress °2

  1. Khadetjes

    Je doet me houden van jurkjes in tricot 😉
    Ik schrok wel even – “oh nee, ze gaat stoppen!” – maar waarschijnlijk komt het aan op een of ander evenwicht te vinden dat je kunt volhouden of doenbaar is voor jou? Ik blijf alvast uitkijken naar nieuws van je, hier of op je ander stekje!

    Geliked door 1 persoon

    1. haha, dankjewel 🙂 En lief wat je zegt, doet me veel plezier! Het is idd echt wel zoeken naar een evenwicht, zeker met een 2e blog erbij, weinig tijd (huismoeder is toch wel echt een zware job, zeker zo zonder poetsvrouw of zonder familie die, al was het maar heel af en toe, eens kunnen helpen…), en soms begin ik wel te twijfelen of op z’n minst na te denken over wat ik ermee wil en zo… Ik vind het nog wel leuk hoor, maar ben er vooral ’s nachts mee bezig en heb tegelijk echt wel wat slaap nodig om er overdag voor de kids te kunnen zijn. Maar ik ben alleszins nog niet van plan er de brui aan te geven, maar hoop alleen dat het hier met de tijd wat rustiger wordt of dat ik zelf wat meer structuur en/of evenwicht kan vinden… bedankt alleszins voor je reactie! 🙂

      Like

      1. Khadetjes

        Als notoire niet-slaper (haha, dat is géén overwogen keuze zunne, ik slaap gewoon erg slecht) kan ik je aanraden dat pad niet te volgen. Tot een jaar geleden naaide ik erg veel ’s nachts, maar dat doe ik nu ook niet meer. Net als bloggen. Dus is het wat minder, dan is het wat minder, dat heb ik ondertussen min of meer los kunnen laten – al geef ik eerlijk toe dat ik dat niet altijd even makkelijk vind. Maar jouw gezin en je schaarse vrije tijd komen op de eerste plaats, en eens alles zijn weg daar vindt, ligt de puzzel er misschien wel voor je het weet! x
        #hanginthere!

        Geliked door 2 people

      2. dankjewel nog voor je reactie! Je hebt helemaal gelijk hoor, en ik weet ook echt heel goed dat ik dat beter niet zou doen. die slaap maakt echt een wereld van verschil in de hoeveelheid energie die ik heb de dag nadien. Maar ik worstel echt wel wat met het verlangen naar dat beetje tijd voor mezelf, en moet er echt een evenwicht in zoeken. Maar dat blijkt ook niet zo evident… maar zoals je zegt: ik moet m’n weg nog vinden en dat gaat ook niet op 1-2-3 he… ik houd vol 🙂 dankjewel, echt!!

        Like

  2. Ik had ook stress als ik las dat je niet goed wist wat ermee te doen. Gewoon rustig verder doen, soms heb je meer tijd, soms wat minder. Moet mezelf ook soms vragen: ben je er nu van aan het genieten of niet? En enkel bij een positief antwoord doe ik verder 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. hej Imke, je hebt gelijk, en het is idd echt wel belangrijk dat het leuk blijft, dat het niet ‘moet’. De voorbije week was ik weer erg moe en dus kwam bloggen er niet van, maar ik heb dat even toch wat kunnen loslaten precies. hoewel ik toch nog wel wat moeite kan hebben met dat stemmetje dat zegt: nu moet je echt wel nog eens iets schrijven 😉 Maar het zal toch vaker zo moeten, want ik kan nu gewoon praktisch echt geen hoog tempo aanhouden, daarvoor heb ik simpelweg de tijd niet… Maar ik worstel er wel een beetje mee hoor. Het was thuis echt zo’n beetje mijn hobby om niet alleen te naaien, maar ook om veel blogs te lezen en dan zelf ook wat te schrijven en zo, en als ik, zoals nu, bv. al weken amper blogs gelezen heb, mis ik dat zelfs. Al vind ik dat tegelijk wel een beetje erg van mezelf, precies of ik ben zo’n mega internet-verslaafde… :-s Anyway, ik blijf wat verder zoeken en ooit vind ik m’n weg wel he 😉 bedankt alleszins, want je comment helpt echt wel, het moet vooral leuk blijven!!

      Like

  3. Prachtige jurk is het geworden. Ik heb deze tricot ook nog liggen. Mijn tienerdochter vond het ook een leuk stofje maar ik heb er nog niets van gemaakt. Ik blog ook niet zo vaak meer als in het begin omdat het soms heel druk kan zijn. Doe het maar op je eigen tempo. En als je zover weg woont van vrienden en familie zal het inderdaad nog moeilijker zijn omdat je niet zo een netwerk hebt om op terug te vallen. Je hebt eens gereageerd op een blogbericht van mij toen ik aankondigde een naaibijeenkomst te willen organiseren. Op 5/11 is het zover. Mocht je dan toevallig in het land zijn? Je kan me een mailtje sturen : koekjehaakjemaakje@hotmail.be
    Lieve groetjes,
    CreativEls

    Like

    1. hej Els, dankjewel voor je lieve en begripvolle reactie! Het is zoals je zegt, soms zo druk, en idd, ook niks om af en toe op terug te vallen, dus dan is tijd echt een schaars goed… Maar idd, dan maar wat minder he… Zo lief dat je aan me denkt voor de naaibijeenkomst!! Ik zou dat echt suuuuuupergraag doen, maar helaas ben ik pas begin december terug in België voor een maand… het zal dus niet lukken 😦 zo jammer!! ik zou dat echt graag doen! Ik heb net ook de blogmeet gemist die davina (van Woohoo by davina) organiseerde, vond ik ook zo jammer. ooit lukt het me hopelijk toch wel eens! 🙂 alvast héél erg bedankt voor de uitnodiging!!

      Like

Plaats een reactie