teatime!

Twee dagen na de jongste dochter verjaart een van m’n liefste vriendinnetjes, Sara. Jullie lazen misschien al eerder over haar, wanneer ik het in mijn maandelijks rubriekje ‘collect moments not things’ (ik moet dringend die van april nog schrijven!) had over haar en De Balkende Hoeve (hier en hier). Zij organiseert ook theekransjes tussen de ezels, al ben ik niet helemaal zeker of ze nog doorgaan nu Sara in zwangerschapsverlof is. Telkens als ik haar zie, drinken we samen gezellig thee en babbelen we bij, heerlijke momentjes die ik nu al mis. Sara is zo’n mens dat in je hart kruipt, om er nooit meer uit te gaan.

Voor haar verjaardag vroeg ze of ik niet een theemuts wilde maken. Ik heb er namelijk zelf eentje dat ik regelmatig gebruik, en dat zou haar ook wel van pas komen, zowel voor zichzelf als voor de theekransjes. Ik zag dat wel zitten, maar naar goede gewoonte was ik weer rijkelijk laat met haar kadootje, al had ik dat voorzien en eerder al een kleinigheidje gegeven 🙂 Maar beter laat dan nooit, nietwaar?

1 theemuts (5)

Zoals ik hier schreef, vond ik een tijdje geleden een stapeltje leuke borduurkes bij  De Hippe Soepkip op Marktplaats.nl, ze heeft ook een facebookpagina trouwens. Eentje daarvan was een redelijk ‘kitschy’ doek met de woorden ‘geloof, hoop en liefde’. Ondanks het kitsch-gehalte blijf ik enorm fan van borduurkes. Wat een werk en tijd is er niet in zo één doek gekropen? Wie zou dat gemaakt hebben en met welke bedoeling? In wiens kamer hing dat wel? Daar fantaseer ik graag over 🙂

1 theemuts (19)

Op zich is dit doek misschien niet meteen iets om in je living op te hangen, hoewel ik van het principe ben dat alles kan mits de juiste combinaties. Maar als theemuts vind ik dit eigenlijk zeker wèl heel leuk, en het past ook bij zowel Sara en wat zij doet, als bij mij 🙂 Ideaal dus!

Hoewel ik zelf wel wat kon bedenken, ben ik zo het type dat zich toch wat ‘safer‘ voelt als ik een handleiding kan volgen. Een heel makkelijke handleiding voor een omkeerbare theemuts vond ik hier. Ik gebruikte voor de binnenkant een stofje van soft cactus van de eerste collectie. De biais die ik gebruikte was echt niet breed genoeg, de afwerking is daardoor alles behalve perfect. Ik raad dus ieder die dit nog zou willen maken aan om een bredere biais te nemen, tenminste als je een even dikke vulling gebruikt, anders is het misschien niet nodig.

Ik gebruikte een dikke fiberfill als tussenvulling, om de warmte optimaal te behouden en om stevig recht te blijven staan. Ik vergat wel het ‘tsjoepke’ bovenaan, maar dat lijkt me zo geen probleem. De achterzijde is een gewoon katoentje.

1 theemuts (10)

Ik was heel tevreden met het resultaat, en wat belangrijker was: Sara was er blij mee! Haar ultraschattige zoontje Morris ging er meteen mee lopen en liet z’n papa thee zetten voor ons, die lekker warm bleef 🙂

Lieve Sara, als je dit leest: ik wens je nog veel gezellige theetijd toe met mensen die je lief zijn! Door deze theekrans ben ik er toch ook een klein beetje bij, ver weg, maar toch dichtbij 🙂 Love you!

Follow

Een reactie maakt mij altijd blij!

Advertentie

6 gedachtes over “teatime!

  1. sara

    Oh sweety, zalige blog. Alleen een kleine nuance. Ik ben niet blij met je thee muts. Ik ben er reuze blij mee! Ze staat elke dag te blinken op de tafel. Voor mezelf, voor mijn gezin en voor iedereen die langs komt zet ik nu nog liever thee dan wanneer ervoor. Het is best grappig hoe trots ik ben met deze heerlijke aanwinst. Mensen merken ze ook echt op en laten weten wat een tof ding het is! Het lijk nu je zo ver weg bent alsof het drinken van mijn thee uit jou kan en met jou warm nestje erover ik jou liefde en warmte opdrink en je zo lekker dicht bij me voel! Wat zie ik je graag! Lieve dkkke zoen. Dank je wel om er te zijn. Sara x

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: borduurkes borduurkes en nog eens borduurkes – Lilliepawillie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s