Eryn’s garden party dress!!

Jullie zagen ’t ongetwijfeld al passeren in blogland, dit nieuwe patroontje dat Ann, de toffe madam achter de blog ‘Lieveke en zus‘, ontwierp. Een heerlijk zomers jurkje, dat doet verlangen naar zon, strand, boeketjes bloemen, ijsjes, enz… En door de klinkende naam ook naar tuinfeestjes, drinken met een rietje, watermeloen eten, en alles wat ik al dromerig associeer met tuinfeestjes… Ook ik mocht meedoen aan de patroontest ervan, begin maart. En daar was ik heel blij mee, temeer daar dit voor mij de allereerste keer was. Best spannend dus!

Ik maakte een jurkje voor Rosanne, en na heel wat twijfelen koos ik een heerlijk speels, luchtig en vrolijk stofje van Windham Fabrics, dat ‘storybook playtime’ heet, met een schattige retro print en heldere kleurtjes. Ik kocht het bij Liesellove tijdens de uitverkoop.

DSC_0152

Ik maakte model ‘bi-kleur’, zijnde een jurkje met halterlinten i.p.v. ‘gewone’ ruglinten, een rimpelrok, zakjes, en zonder het patje, omdat ik de stof te mooi vond om daarmee te breken. Ik koos, logischerwijs, voor maatje 2 jaar, en ik kan zeggen dat dit haar meteen als gegoten zit. Het past perfect aan zoals ik het graag zie, aansluitend en niet te los, maar toch nog luchtig genoeg om een echt zomerjurkje te zijn. Eigenlijk kan ik verder weinig toevoegen, omdat het gewoon echt goed in mekaar zit.

Tijdens het testen werd er nog redelijk wat aangepast en toegevoegd aan de handleiding. Over hat patroon zelf weet ik niet of er nog veel aanpassingen nodig waren, ik had het gevoel dat dat meteen wel goed zat, maar als er opmerkingen waren, zullen die dus zeker verwerkt zijn in de uiteindelijke versie! Ik maakte dit weekend een tweede jurkje, ditmaal voor de oudste dochter (hopelijk later deze week een blogpost daarover!) en kan zeggen dat de handleiding, die toen voor mij al duidelijk was, nu echt helemaal zo klaar is als een klontje! Ann loodst je echt door alle stappen, en ik ben er echt van overtuigd dat je dit jurkje ook als beginner kan maken.

DSC_0203

Ik ben persoonlijk echt enorm fan van dat open rugje, vandaar dat ik ook resoluut voor de halters koos. Die kleine schoudertjes en dat strikje in die hals. Ik heb moeite om eraf te blijven en dat kind niet gewoon meteen op te eten!

DSC_0205

Zoals ik al wel eerder schreef, zelfs in de vorige blogpost, zijn de dochters hier, net als de meeste van hun leeftijdsgenoten denk ik, zot van zakjes. Kleine schatkistjes zijn dat meestal! Dus toen Rosanne de zakjes ontdekte, moest ze daar eens goed in graven! Benieuwd wat ik daar nog in zal vinden 🙂

Ik denk dat het jurkje hier nog vaak uit de kast zal komen, zeker als we in het warmere Washington zijn!

Enkele andere testers maakten er trouwens een winterversie van. Als de maat ruim genoeg is, kan je er bv. een sous-pulletje onder doen en broekkousjes of een legging. Even leuk! Neem trouwens zeker ook een kijkje bij de andere testers, of tenminste bij de bloggende testers. Onderaan dit bericht vind je alle links! De blogposts zijn verspreid over de hele maand april, dus je moet misschien een beetje terugscrollen 🙂 Maar wie niet zoveel moeite wil doen, kan ook gewoon op de blog van Lieveke en Zus gaan kijken, want elke week maakt ze een samenvatting van de blogposts die die week verschenen. Hier, hier, en hier vind je die van de voorbije drie weken! Echt de moeite om even te gaan kijken!! Je zal zien dat er met heel wat mogelijkheden zijn, waarvan een groot deel in het patroon verwerkt zit. Maar met wat fantasie en originaliteit (of gewoon wat afkijken van die andere testers!!) kan je nog heel wat extra doen… Je kan spelen met kleuren of verschillende stoffen, je kan nog een randje of froezels toevoegen, je kan plooitjes in het voorpand maken, en er is zelfs al een patroonhack om van het jurkje een topje te maken (haltertopje in katoen, dat zag ik toch nog niet eerder!), en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heel veel mogelijkheden in dit één patroontje dus! Het patroon gaat overigens van maat 2 jaar tot 10 jaar. Kopen doe je hier!

DSC_0192

Ik ben alleszins zwaar fan!

Ik wilde heel graag toen al een tweede exemplaar maken, maar de griep gooide heel veel roet in het eten, en daarna was er helaas ander en dringender werk te doen. Maar dit weekend heb ik echt tijd gemaakt voor een tweede versie! Stay tuned!

DSC_0222Mijn klein gekkietje deed hier haar grote zus na bij het smoelentrekken. En daarna ging ze achter onze arme kipjes lopen. Haar dikke vrienden, al denken die daar zelf waarschijnlijk anders over…

Ann, het was me een waar genoegen om jouw eerste patroon te mogen testen!! Ik duim dat het een even groot succes wordt bij vele anderen dan dat het al is bij mij! 😉

Eryn's dresses Garden Party Dress Digitaal patroon Lieveke en zus

 

patroon: eryn’s garden party dressLieveke en zus
stofje: Windham Fabrics – Storybook Playtime (gekocht bij Liesellove, de leuke webshop die helaas niet meer bestaat….)

Follow (bloglovin)

Een reactie maakt mij altijd blij!

15 gedachtes over “Eryn’s garden party dress!!

  1. Pingback: een tweede eryn’s garden party dress, dan toch… – Lilliepawillie

  2. Pingback: Noa & Eryn make a nice couple – Lilliepawillie

  3. Pingback: Eryn’s Midsummer Fairytale Dress – Lilliepawillie

Plaats een reactie