Love & Marriage

Ik zal maar met de deur in huis vallen zeker…
just married

Op 21 maart zijn Lode en ik getrouwd. Ja, dat ‘verliefd, verloofd, getrouwd’, dat gaat soms rapper dan je zou denken. Enfin, die laatste twee stappen dan toch. Op drie weken was dat hier allemaal in kannen en kruiken.  Veel had natuurlijk te maken met onze verhuisplannen naar Amerika. Niet dat we niet wilden trouwen, maar het zat alleszins nog niet bij de plannen voor de eerstvolgende jaren. En uiteindelijk zijn -volgens mij dan toch- de kinderen een grotere verbintenis dan die ring en dat papier. Maar om een heleboel steeds weer terugkerend administratief gedoe rond visa en dergelijke te vermijden, was het gewoon simpelweg beter om te trouwen. Eerst zeiden we dat we dan gewoon ‘dat papierke zouden halen en daarmee basta’, desnoods in een jeansbroek en vuile trui. Maar als het puntje bij paaltje kwam, bleek het toch helemaal niet zo makkelijk om het zo te bekijken.

Het begon al met een echt aanzoek en een verlovingsring, wat ik niet helemaal verwacht had. En dan voelde ik dat ik dat toch precies wel op z’n minst aan m’n familie wilde kunnen vertellen, en dat we het moment misschien toch wel met enkelen wilden delen. Een echt (groot) feest zoals we dat allebei graag hadden gewild, voor familie en vrienden samen, met een viering erbij of zo, dat konden(en wilden) we echt niet meer geregeld krijgen. Dan maar een klein beetje feest. En toch ook wel ringen. En misschien toch een mooie outfit voor mezelf? En ook voor de dochters dan? Daar heb ik wel wat aan getwijfeld. Dat had ook te maken met het feit dat ik eigenlijk nog echt stevig ziek was toen Lode ‘de vraag’ stelde, op 1 maart. En toen ik beter was, was 21 maart, de datum die ik per se wilde (begin van de lente, als dat niet schoon is…) eigenlijk nog maar een tiental dagen verder. En toen moest ik er nog aan beginnen…

Om een lang verhaal kort te maken, is het -zoals jullie ook al zagen aan de foto’s- toch nog gelukt om het klaar te krijgen. Voor veel anders heb ik die dagen geen tijd gehad, ik sta dus al weken achter met het lezen van mijn favoriete blogs, met het beantwoorden van mails, enz… Hopelijk raak ik ooit terug bij :-). De outfits van de dochters toonde ik al eerder: die twee samen, dat zag er zo uit:

DSC_0150 (2)

Vandaag dus mijn outfit. Mijn oog was al lang geleden gevallen op de Jessy jurk uit La Maison Victor. Ik pinde al meerdere exemplaren en het bleef maar hangen in m’n hoofd. Het toeval wilde dat ik een hele tijd geleden eens een supermooie ecru crêpe stofje kocht bij mondepot. En 1 + 1 = 2. Dat zou het worden. De moed zakte me echter wel een beetje in de schoenen toen ik mijn gepinde exemplaren eens nakeek en daarna nog verder opzocht op internet, en telkens opnieuw leek te lezen dat het zoveel te ruim viel. Op basis van mijn maten zou ik een 38 moeten nemen, maar ik besloot een 36 te riskeren. Toen ik het bovenlijf klaar had en paste, bleek dat al redelijk ruim. Ik nam de zijnaden elk 1,5 cm in en probeerde opnieuw. Hoewel het nog steeds erg ruim viel, dacht ik dat het door de rek in het midden misschien wel goed zou komen. Maar niks bleek minder waar, want eens het bovendeel en rokdeel aan mekaar zaten, vond ik het er nog steeds plomp uitzien. Niet bepaald wat je wilt voor je trouw. Ik heb ooit in mijn leven één keer een bruid gezien die er echt niet uitzag en een totaal onflatterend kleed droeg (hoe zoiets mogelijk is, snapt geen mens…) en ik had geen zin om zelf bij dat selecte clubje te horen. Dus zat er niks anders op dan de rek, de zijnaad en een deel van de middennaad terug los te tornen en de jurk opnieuw verder in te nemen. Onder de arm bleef ik wel bij wat ik had, het armsgat was goed. Maar daaronder heb ik over de gehele lengte nog een drietal centimeter ingenomen. Waarmee ik dus bedoel 3cm aan elke kant, en dat aan zowel voor- als achterpand. In totaal dus 12 cm minder over de gehele omtrek, en dat nadat ik dus al eens 6 cm in totaal (1,5 cm aan elke zijnaad van voor- en achterpand) had ingenomen. Je moet dus niet vragen hoeveel te ruim dat zou geweest zijn… En wat voor een maatje zou dat uiteindelijk geweest zijn, 32 of zo? (bestaat dat??)

Maar ik ben blij dat ik het geriskeerd en geprobeerd heb, want ik was echt best wel tevreden met het resultaat, en ook Lode en de andere aanwezige familieleden waren enthousiast. Ik durf zelfs te denken dat het een kleedje is dat ik ook zo nog zal kunnen dragen. Tenzij ik me vergis natuurlijk…?

Ook Rosanne vond het wel best ok denk ik 🙂

 Het model is, buiten de maatkeuze dus, verder wel heel makkelijk te maken. De plooitjes zijn in feite helemaal niet moeilijk, maar geven het geheel wel zo’n beetje een ‘gesoftisticeerde’ look vind ik. De rek in het midden vind ik best flatterend geplaatst, al vraag ik me af of het uiteindelijk niet net ietsje te strak zit, en vind ik het mèt vestje erop net ietsje mooier dan zonder. Ik overwoog lusjes voor een riempje, maar liet die uiteindelijk weg. De borstnepen zijn het enige waarover ik niet helemaal tevreden ben. Daar zal ik me eens in moeten verdiepen om dat te kunnen aanpassen.

Voor onze ouders, broers, zussen en bijhorende kinderen, was er na de trouw een receptie met uitstekende hapjes door traiteur Amand uit Molenstede, hier niet zo ver vandaan. Pico bello in orde: lekker, verrassend, en bovendien verzorgd en mooi gepresenteerd!

DSC_0158

Lang hebben we niet kunnen nagenieten van de leuke dag, gezien de gebeurtenissen van de dag erna. Maar het was een fijne dag en we hebben ervan genoten. En voor al onze vrienden en familieleden die er nu niet bij waren: niet getreurd! Binnen een paar jaartjes volgt er zeker nog een echt feestje!

Ik denk trouwens dat ik niet de enige ben die èn in het geheim trouwt, èn grote reis/verhuisplannen heeft, kijk maar eens bij haar!

Follow – bloglovin

Een reactie maakt mij altijd blij!

 

Patroon: Jessy jurk – La Maison Victor
Stof: witte crêpe – mondepot
Advertentie

55 gedachtes over “Love & Marriage

  1. dankjewel! goh, ik heb zelf geen idee of het patroon nameten makkelijk zou zijn omwille van de plooitjes die erin zitten. maar ik moet zeggen dat dat ook kan liggen aan het feit dat ik een wiskundige nul ben. misschien als je dat allemaal een beetje kan berekenen dat het wel lukt. Ik denk dat het vooral: veel passen en durven innemen is 🙂

   Like

 1. Van harte gefeliciteerd, Barbara! En natuurlijk ook proficiat aan Lode dat hij zo een sympathieke, plezante en knappe madam tot de zijne heeft kunnen maken!
  Toen ik in één van de vorige posts las dat er nieuws zou volgen, dacht ik eerst dat er een derde kindje onderweg was…
  Toen ik daarnet het begin van dit berichtje las, heb ik echt groepen: ‘Oooh, Barbara is getrouwd!’, ik denk dus dat heel de buurt het ondertussen weet… 🙂
  Ik wens jullie alleszins een heel leuk getrouwd leven toe! Geniet ervan…

  Geliked door 1 persoon

  1. hihi, zo grappig 🙂 geen probleem, iedereen mag het wel weten hoor 😉 een derde kindje zal er hier niet meteen komen denk ik 🙂 al weet je dat natuurlijk ook nooit en kan het wel zijn dat dat er ooit nog van komt 🙂 eerst terug wat stabiliteit 🙂 maar dankjewel in elk geval voor de superlieve woorden, ik zal het aan Lode zeggen 😉

   Like

  1. ja he, vond ik ook! En zeker als je dochter dan ook geboren is… doet me denken aan het tekste dat op mijn eigen geboortekaartje stond, ik was het 2e kind, en er stond ‘de zomer is voorbij, nu komt de lente’, ook wel best mooi, niet? dankjewel in elk geval, en ook nog een late gelukkige verjaardag voor je dochter dan!

   Like

 2. Wauw, proficiat! Ook al is het ‘maar’ een papiertje, ik vind het toch altijd speciaal als mensen elkaar plechtig beloven om samen verder te gaan. Zeker in zo’n knappe outfits! En bij een volgende gelegenheid ook een jurkje voor de pop? 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. haha, dat is nog een idee!! want dat popje is echt wel haar grote dikke vriend hoor, die zal je vermoedelijk op meerdere foto’s aantreffen 🙂 dankjewel in elk geval voor de complimentjes! en bijzonder is het idd ook wel 🙂

   Like

 3. Elke R.

  Hey Babs, eindelijk de jurk kunnen zien! Ik vind het waanzinnig dat je dat allemaal op korte tijd in elkaar gestoken hebt, en er dan nog zoveel werk mee hebt gehad om het in te nemen. Je straalt in ieder geval en dat is was ik wou zien 😉

  xx

  Geliked door 1 persoon

 4. piepow

  Proficiat!! En chapeau dat je dat allemaal op zo korte tijd hebt kunnen klaarkrijgen.
  En o jee, hier ligt ook net het patroon van de Jessy klaar… ik las het inderdaad overal, dat hij zoveel te wijd is, dus ik ga daar maar meteen rekening mee houden.

  Geliked door 1 persoon

  1. dankjewel!! en idd, ik zou er toch rekening mee houden, want al dat innemen en lostornen was niet zo fijn 🙂 maar op voorhand is dat natuurlijk zo’n beetje riskant he, ik durfde toch ook niet zo goed, maar ja, achteraf bekeken had ik mezelf veel tijd kunnen besparen natuurlijk…

   Like

 5. Pingback: collect moments, not things – maart 2016 – Lilliepawillie

 6. Ook op deze post nog eens een dikke proficiat met jullie huwelijk.
  Zo knap hoe je alles op zo’n korte tijd in elkaar gebokst gekregen hebt.
  Je Jessy, de kleedjes van de meisjes, kortom prachtig. Om nog maar te zwijgen van jullie viertjes, jullie stralen!
  Ohja, ik vind dat je de Jessy zeker nog kan dragen, echt wel!

  Geliked door 1 persoon

 7. Een dikke proficiat met jullie huwelijk!!! Je jurk stond je heel mooi en die van je dochtertjes ook!
  Die Jessy, het is idd een gefoefel met innemen enzo, maar eens klaar wel erg leuk om dragen.
  Hier een gelijkaardig verhaal; 3 weken na de aanzoek getrouwd. Ik zal het gezicht van de juwelier nooit vergeten toen die de trouwdatum vroeg om in de ringen te graveren en we hem antwoordden dat we eerst nog even moeten vragen aan onze ouders of ze konden op de datum die wij in gedachten hadden. 😀 Na 11 jaar huwelijk nog steeds geen seconde spijt!

  Geliked door 1 persoon

 8. Pingback: #happythings2017 – week 3 – Lilliepawillie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s