Elfencarnaval Fairytale (Pin it make it #2 en #3)

Dat ze een elf wilde zijn, met èchte vleugels, zei ze. Vooral dat laatste was belangrijk, de rest in feite totaal niet. Zolang er maar vleugels zouden zijn.

Ik had natuurlijk gewoon even naar de winkel kunnen rijden. Maar ik had eigenlijk best wel zin om voor het allereerst eens zelf de carnavalskledij te maken. Enter mijn pinterest-bord genaamd ‘verkleden’. Had ik daar nog geen elfenkostuumpjes of -vleugeltjes op gepind? (Natúúrlijk had ik dat, wat had ik nu gedacht…) Het bleek nog niet helemaal exact wat ik wilde, maar na wat verder zoeken vond ik deze pin, wèl precies wat ik zocht!

Hoewel het er misschien niet zo uitziet, is dit best simpel om te maken, èn heb je er helemaal niet zo heel veel voor nodig: 4 ijzeren kapstokjes van de droogkuis, 4 nylon kousen, verf en glitters e.d. om te versieren, en een rek om de vleugeltjes rond de schouders te doen.

De ijzeren kapstokjes waren wel niet zo simpel om geplooid te krijgen. Daar heb ik dan ook de man des huizes aan gezet. Zo deed ook hij z’n bijdrage aan de outfit! Ik wilde eerst gewoon een stofje over de vleugels spannen, maar dat was zo’n gedoe dat ik toch maar naar de zeeman gereden ben voor wat goedkope nylonkousen en het zo deed. Gouden verfspray, textielverf, een heleboel glitterstickers, en een glitterspray, een elastiek aan de schoudertjes gepast en vastgenaaid, een lint erover zodat rek en vleugels samenbleven, en klaar! Sia haar oogjes blonken nogal toen ze dit zag! Dochter blij, wij blij! Voor een volgende keer zou ik enkel misschien toch lichte of witte nylonkousen proberen te vinden, ofwel een witte verfspray erop doen, want hoewel het allemaal uiteindelijk wel bij elkaar past en ik het wel mooi vind, hou ik meer van lichtere en frissere kleurtjes.

Bij een elfenkostuum hoort echter méér dan enkel vleugeltjes. Ik had half januari al wat tule gekocht bij Pauli, en ik vond deze pin. Helaas bleek de gekochte hoeveelheid tule lang niet voldoende om dit te maken, en ik had geen zin/tijd om nog terug te rijden toen ik eraan wilde beginnen. Na wat scrollen door mijn pinterest-borden, vond ik echter deze pin: een prachtig wit tulen rokje met kleurrijke pompoms erin.
1+1=2!

Het rokje was in feite eerst af, voor de vleugeltjes. De kleuren zijn niet zo fris als die van de pin, maar ik gebruikte wat ik had gekocht voor mijn eerste idee, en voor carnaval hoeft het nu ook weer niet zo esthetisch verantwoord te zijn.

De bovenste laag is een dubbele laag roze tule. Ik rimpelde die eerst en naaide dan de zijnaad dicht, nadat ik er pompoms, pluimpjes, en glitterhartjes en -ringetjes in deed. Die laatste vind ik achteraf bekeken niet zo geslaagd want ze zijn te zwaar en daardoor valt de rok niet zo los. Maar mijn glitterdochter denkt er ongetwijfeld anders over… Daaronder zit een dubbelgevouwen laag organza, en helemaal onderaan een enkele laag paarse tule. Ook die twee lagen werden gerimpeld. Alles tesamen aan de elastiek vastgenaaid, en ook het rokje was een feit!

Dan restte er nog een bovenstuk, om het geheel af te maken. Ik bladerde wat in mijn boekjes, of beter: in het overzicht daarvan, want na deze tip op deze leuke blog, heb ik al mijn naaiboekjes (en dat zijn er véél!) eens ingeladen en in de plaatselijke copyshop/gazettenwinkel/fotograaf/… de indexen gekopieerd. Heel handig!! In een Ottobre vond ik een bloesje dat me wel geschikt leek en dat door de puntig uitlopende zijnaden nog wel iets elfjesachtig had. Ik gebruikte een overschotje van het stofje dat ik eerder gebruikte voor een legging maar dat ik anders vermoedelijk nooit nog gebruikt zou hebben voor een ander kledingstuk, ideaal dus.

Ik naaide met de hand diamantjes erop. Die vond ik bij Veritas, en maken het bloesje af, want zonder iets extra stelde dit ook niet zoveel voor natuurlijk.

De hele week werd reikhalzend uitgekeken naar de grote dag, waarop ze alles eindelijk aan mocht doen, èn bovendien een prinsessenkapsel zou krijgen én geschminkt zou worden. Het opstaan ging dan ook verrassend vlot, hoewel het toch nog allemaal een groot gehaast werd door allerhande toestandjes die natuurlijk net gebeuren als het ècht niet uitkomt.

Na de middag konden we naar de carnavalsstoet gaan kijken. Ik had het infobladje niet goed gelezen en was de hele weg aan het meestappen, wat blijkbaar niet de bedoeling was. Gelukkig was ik niet de enige ongehoorzame mama/papa… 🙂 En stiekem ben ik wel blij dat ik daardoor een paar hele leuke en schattige fotootjes heb van mijn elfje in actie.

En kijk, prinsessen en elfen samen. Wat een sprookjesachtige dag…

 

PS. Voor wie het nog niet zag: ik geef twee stoffenpakketjes weg in de vorige post! Deelnemen kan nog tot en met 14 februari!

Follow


Een reactie maakt mij altijd blij!

patroon topje: Ottobre 4/2013
tule, organza, stofje van het topje: Pauli (Leuven)
diamanten om op te naaien, roze elastiek, glitterstickers: Veritas
diamantstickertjes, gouden verfspray en textielverf: De Banier
glitterspray, glitterstickertjes, glitterhartjes/ringetjes: Wibra
nylon kousen: Zeeman

 

 

23 gedachtes over “Elfencarnaval Fairytale (Pin it make it #2 en #3)

  1. Wauw zo leuk! Het rokje is ook heel tof. Zou hier bij mijn dame ook kn de smaak vallen. Als er maar glitter aan te pas komt. Moet ik onthouden voor volgend jaar 😀 en tof dat je het idee van de index hebt gebruikt. Zo zie je maar dat we elkaar inspireren 😉 x

    Geliked door 1 persoon

  2. Amaai Barbara, prachtig gewoon! Dat is echt een outfit om verliefd op te worden, zowel voor de kleine meisjes als de grote. Ik moet voor mezelf volgend jaar ook weer een nieuwe outfit voorzien, dit staat alvast met stip op nummer één!

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Collect moments, not things – februari 2016 – Lilliepawillie

Plaats een reactie