Party animal: part II

Vandaag: het feest zelf!

januari 2016 (245).JPG

Hier toonde ik  jullie al de outfit van ons kleine party animal Rosanne. Voor alle duidelijkheid: ze heet Rosanne en dus niet Pannie. Dat laatste is een koosnaampje, afgeleid van Rosanniepannie, en wordt eigenlijk intussen meer gebruikt dan haar naam zelf… oops 🙂 Jullie zagen ook al een fotootje van de uitnodiging in de vorige post. Ik gebruikte hetzelfde heerlijke stofje van Liberty voor de uitnodigingen:

Ik plakte het stofje eerst met textiellijm op het papier, en naaide het daarna ook nog eens extra vast met een siersteek. Met mijn lettertang maakte ik een labeltje en dat kleefde ik in het midden van de kaart. Binnenin de tekst: ‘Party animal Pannie wordt 2! Laat het beest in je los, en vier mee!’ Maar desondanks die woorden kan ik toch wel zeggen dat iedereen het beschaafd heeft gehouden 🙂

De versiering bijeensprokkelen was een meer-maanden-project. Ik had het idee namelijk al een hele tijd, en dat gaf me wel wat ruimte. Ik kocht tientallen speelgoedbeestjes in alle maten, kleuren, vormen, en soorten, telkens als ik ze ergens tegenkwam. Die vond ik bij Langzalzeleven, Studio Blanche, Flying Tiger, Action, Dreamland, en ook tweedehands. De kleurrijke tafelkleden, bekers, bordjes en het bestek kocht ik ook bij Langzalzeleven. Ik deed daar zo ergens eind oktober een megabestelling voor de feesten van beide dochters 🙂 Niet alleen ikzelf, maar ook de dochters waren allebei héél blij met het resultaat:

Al die diertjes samen, gaf echt een heel leuk effect, samen met de confetti die ik ertussen strooide.

Voor de versiering gebruikte ik deze keer geen gewone ballonnen, maar wel heel bijzondere Japanse papieren ballonnen, genaamd kamifusen, ook van bij Langzalzeleven, hoe kan het ook anders 🙂 Ik vind ze werkelijk prachtig! Bekijk bv. deze pin om een voorbeeld te hebben van hoe het kan. Er zit een gaatje in, waar je met een rietje lucht in kan blazen en dan zijn ze gewoon meteen klaar en blijven ze zo hangen! Ik koos een heleboel diertjes en hing ze vlakbij mekaar op.

januari 2016 (72)januari 2016 (75)januari 2016 (86)Ik hou zo van die kleuren!! Ze hangen er nu nog steeds, maar als ik ze deze of volgende week wegdoe, ga ik ze zeker opbergen om mee te nemen voor de verhuis en ze misschien een plaatsje te geven in een kinderkamer. Want inderdaad, ze zijn herbruikbaar! Hallelujah!

Er werd ook nog iets genaaid voor de versiering. Ik heb een klein beetje een verslaving aan de kringwinkel en tweedehands, en had al een redelijk stapeltje sprookjesboeken met mooie prenten verzameld. De bedoeling was altijd al om iets met de prenten te doen, maar om de een of andere reden kreeg ik het maar niet over m’n hart om er ook echt in te knippen. Tot ik deze post van de supertoffe Tante Jojo las (een heel leuke en lieve madam met een héérlijk winkeltje in Leuven, allen daarheen!!), en ze me in haar comments toch over de streep trok 🙂 Waarvoor dank Joëlle 😉 Ik ging dus duchtig knippen! Ik koos vooral prentjes met diertjes erop, logisch gezien het thema. Met een lange biais naaide ik van allemaal (bewust ongelijk geknipte!) vlaggetjes een vlaggenlijn. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik zelf echt wild ben van het resultaat daarvan!

Ik maakte er maar eentje, maar voor de andere ruimte herbruikte ik een eerdere zelfgemaakte vlaggenlijn waar toch ook wel enkele diertjes op stonden 🙂 Ik kreeg trouwens voor de fotoshoot van de vlaggenlijn alweer dierlijk gezelschap 🙂

En dan nog de taartdecoratie: enkele dieren-kaarsenhoudertjes van Hema! Helemaal in thema 🙂

Eindigen doe ik met nog enkele sfeerfotootjes. Niet dat jullie nog niet genoeg foto’s voorgeschoteld kregen, maar kom. Valt het op dat ik er zelf waarschijnlijk evenveel plezier in had dan de jarige zelf? 😉

Nu hebben jullie in een volgende post enkel nog de outfit van de mama zelve tegoed 🙂

Een reactie maakt mij altijd blij!

Follow – bloglovin


stofje uitnodiging: Queue for the Zoo – LibertyBambiblauw
bordjes, bekertjes, bestek, tafelkleden, kamifusen, plastic diertjes: Langzalzeleven
allerkleinste diertjes: Studio Blanche
andere diertjes: Action, Dreamland, tweedehands.be

 

48 gedachtes over “Party animal: part II

  1. Moh, zo tof!!
    Ben ook zo’n fan van die beestjes … Heb me er gek naar gezocht om iets te maken voor de doopsuiker van Alexia. Ze moesten dan ook nog van een bepaalde afmeting zijn. Uiteindelijk vond ik hondjes … En kwam dat nog goed uit ook. Misschien moet ik er ook eens een blogpost van maken?
    En die ballonnen, wauw!! Ik ga ook eens op hun site snuisteren 🙂 en dan die kleuren, dat roos met de gele stoelen, top!!

    Geliked door 1 persoon

    1. hej Katrien, dankjewel voor die supertoffe reactie en complimentjes!! Ikke heel blij 🙂
      de site is echt zalig, moet je zeker checken en eens rondsnuisteren, het gaat je zeker ooit van pas komen, dat geef ik je op een blaadje 🙂 En idd, een blogpost daarover lijkt me wel wat! ben benieuwd je doopsuikers te zien 🙂 Zelfs ik denk eraan om daar nog eens iets over te schrijven, terwijl dat misschien toch al iets tè gedateerd zou zijn 🙂 dus zeker doen!

      Geliked door 1 persoon

      1. Truth has to be told! 😉

        Ik was dat alweer een beetje vergeten, van mijn doopsuikers … *oeps* Ik kan het nog op mijn post-zwangerschapsdementie steken hè! But I’m on it! 😉

        Like

    1. Hej Elke, dankjewel!! doet me eraan denken dat ik je dringend eens ga antwoorden, ik heb je mailtje aangevinkt, maar het kwam er nog niet van (zo’n blogje vraagt wel wat tijd merk ik 😉 ) We hopen dat het deze week, of ten laatste begin volgende week eindelijk duidelijk zal worden wat de bestemming zal zijn, want het wachten duurt nu wel echt heel erg lang en is best zenuwslopend… wordt vervolgd… je hoort nog van me!! ik las op jouw blogje dat jullie een huis gevonden hebben, DE MAX!!!!!

      Geliked door 1 persoon

    1. dat is heel graag gedaan, en jij ook bedankt he! 😉 zo inspireren we mekaar allemaal een beetje! en ik ben ook best vaak moe hoor, maar als ik effe de drive heb, dan ga ik er wel voor 🙂 Maar ik durf te denken dat dat voor jou ook geldt 😉

      Geliked door 1 persoon

  2. Waauuw zo mooi gemaakt allemaal! Ik vind de tafelversiering met de dieren geweldig en ik ben helemaal weg van de vlaggenlijn. Heerlijk om te zien hoe je zo een fijn feestje voor je dochtertje organiseert. Het enthousiasme spat ervan af 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Amaai, Barbara! Dat zag er weer een tot in de puntjes uitgewerkt feestje uit! Jouw dochters hebben echt geluk 🙂
    Ze gaan later vast en zeker met heel veel mooie herinneringen terugkijken op al die geweldige verjaardagsfeestjes die ze kregen als kind!

    Geliked door 1 persoon

  4. Pingback: Party Animal – Part III – Lilliepawillie

  5. Pingback: Collect moments, not things – januari 2016 – Lilliepawillie

  6. Pingback: kringwinkelschatten (deel 1) – Lilliepawillie

  7. Pingback: mijn naai- en creaplekje – Lilliepawillie

  8. Oh my Barbara! How Beautiful!! I am sure that was one Fantastic party! I absolutely loved the bunting with those beautiful animal pictures – it’s so dreamy! And I had never heard of Japanese balloons before, thank you for introducing me to them 🙂 I shall definitely try to find them here. How cool that they are reusable!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie