Party Animal – Part I

 Zoals u hier al kon zien, hadden wij niet zo lang geleden een jarige in huis. En bij een verjaardag hoort een feest natuurlijk! Omdat ze voor haar allereerste verjaardag door allerhande omstandigheden geen feestje gekregen had, en omdat ik door dit feest de smaak te pakken had van de themafeestjes, zou dochterlief deze keer ook een heus groot feest krijgen. Het thema werd ‘party animal’, en ik heb me weer helemaal kunnen uitleven! Vandaag presenteer ik jullie graag deel 1 daarvan, met name de outfit van het grote party animal in kwestie!

Eigenlijk vertrok ik deze keer van een stofje. Niet zomaar een stofje, maar wel dit stofje:

januari 2016 (5).JPG

Een stofje van bij Bambiblauw dat ik al vaak zag passeren in blogland, bv. hier en hier, maar dat ook gebruikt werd voor het geboortekaartje en de doopsuikerzakjes van het prachtige derde wondertje van mijn lieve collega Isabel, ook een naaimama en wie weet schrijft ze hier wel eens een keertje een gastblog, niet Isabel 😉 ?

 Mijn eerste idee was om een jurkje te maken in dit stofje. Maar toen kwam ik toch wel dit fantastisch schattige truitje tegen bij Fred & Ginger zeker… :

En alsof het universum ermee gemoeid was, bleek er nog welgeteld één exemplaar in dit schone geel over te zijn, niet in de winkel, maar overal. Elk weldenkend mens begrijpt dat dat gewoon een teken is, en dat dat truitje dus bestemd was voor mijn klein Rosanneke. Maar aangezien dat truitje dus ook wel niet uit zou mogen, was het natuurlijk niet zo nuttig om een kleedje te maken. Dus werd het een rokje. En wel een gewoon exacte kopie van het rokje dat ik bij Straightgrain zag, mèt bovendien een tutorial erbovenop waarin de woorden ‘super simple’ vermeld waren. Zoveel toeval bestaat niet: dit is meant to be. Again. 🙂

Het rokje is gevoerd en heeft zakjes. Voor het toevoegen van die zakjes in de zijnaad schreef An van Straightgrain trouwens een handige tutorial, waarmee je aan ieder gewenst kledingstuk zakjes kan toevoegen. Met kleine en grotere kindjes is dat altijd scoren natuurlijk. Hoewel, mijn klein gevalleke moest er niks van weten, ze wilde er zelfs haar handjes niet insteken! Misschien maar goed ook, want door het late uur waarop ik het rokje naaide, was ik niet meer zo geconcentreerd en had ik ze er eerst verkeerd ingezet. Het is dus niet bepaald propertjes afgewerkt…

Ik maakte ook een bijpassende kroon. Ik gebruikte altijd de tutorial voor een kroon van Mina Dotter, maar deze keer tekende ik gewoon zelf iets soortgelijks maar dan wat kleiner en minder hoog. Eigenlijk werkt dat allemaal hetzelfde. Hier vind je trouwens nog een leuke èn herbruikbare, als je dat zou willen.

Eindigen doen we met de foto’s op model. Een model dat niet veel zin had in een fotoshoot. Ze ging gewoon staan en zei ‘nee mama’, gevolgd door ‘nee’, en weg was ze.

januari 2016 (129)

Nu ja, ik was al blij dat ze de kleertjes überhaupt al ,wilde aandoen, want dat had ook nog gekund…
Gelukkig kwamen er daarna leukere dingen, zoals kadootjes uitpakken.

januari 2016 (135)

Wil je graag weten hoe het feestje eruit zag, neem dan zeker later deze week nog eens een kijkje op m’n blog, want dan komt part II eraan! De uitnodiging op de bovenste foto in deze post is alvast een voorsmaakje 🙂 Je kan me ook altijd volgen via bloglovin, wordpress of email (helemaal onderaan de blog), zodat je automatisch een update krijgt als er iets nieuws verschijnt!

Tot slot nog een grappige en toepasselijke foto: terwijl ik de foto’s van de kleertjes en kroon nam, kreeg ik gezelschap van mijn andere grote lieveling, naar wie deze blog dus ook zo’n beetje vernoemd is. Meet Lilly, mijn specialleke:

januari 2016 (38)

Follow


stofje kroon en rokje: Queue for the Zoo AquaBambiblauw
tutorial rokje: super simple skirt with lining – straightgrain
truitje leeuw: Fred & Ginger

18 gedachtes over “Party Animal – Part I

  1. Gewéldige combo, echt! Die trui is super en het rokje, de max!!

    en ik moest zo lachen dat ze niet op de foto wilde. Ik heb er ook zo’n jaar opzitten!
    Wat mezelf dan weer heel veel gezucht en gekreun opleverde bij het maken van de jaarlijkse kalender! 😉

    Ik kijk uit naar je part II – I looooovvveee thema feestjes.

    Geliked door 1 persoon

    1. dankjewel!! en idd, foto’s maken van die toch al iets grotere kleintjes is soms geen sinecure!! wel grappig anderzijds, ’t is te zeggen: soms 🙂 soms ook helemaal niet 😉
      Ik hoop zo ergens eind deze week de part II klaar te hebben, ik moet de foto’s nog bewerken en neem altijd veel te veel foto’s 🙂

      Geliked door 1 persoon

  2. Eindelijk! Eventjes tijd om op je blogje te komen rondneuzen.
    Prachtige verjaardagsoutfit en dat truitje, het is zeker en vast voorbestemd!
    Op de cadeautjes zal ze wel geen nee mama gezegd hebben, veronderstel ik. 😉
    Heel mooi gemaakt, de outfit past perfect bij elkaar.
    (Laat Part 2 maar komen 🙂 )
    Groetjes

    Geliked door 1 persoon

    1. ik hoop het, maar idd, het voelt ook wel zo aan! ze is intussen toch ook zelf ‘fan’ want heeft het al een paar keer aangehad op die 1,5 week tijd! gelukkig heb ik nog redelijk wat over, daar kan ik nog wel wat anders mee maken ook 🙂 zo’n schone stofjes moet je koesteren he 🙂

      Like

  3. Pingback: Party animal: part II – Lilliepawillie

  4. Pingback: Party Animal – Part III – Lilliepawillie

  5. Pingback: Collect moments, not things – januari 2016 – Lilliepawillie

    1. Wat leuk om lezen, dankjewel voor die keitoffe complimentjes zeg!! En ja, een tof truitje he, ik was er helemaal verliefd op 🙂 ik ga jouw blog trouwens ook nog eens bekijken, altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken!!

      Like

Plaats een reactie