From Kristy with love…

Als vele toevalligheidjes bij mekaar komen, gebeurt er soms wel eens iets leuks. Zo ook deze keer. Toen Mondepot aankondigde dat er stoffen van het superleuke merk Red Juliet te koop zouden komen, was ik er als de kippen bij om ook mijn deel van de koek te kopen. Helaas was ik niet de enige die er zo over dacht, en waren enkele stoffen al weg voor ik ze kon kiezen of kon betalen (ja, eentje zelfs toen ik net wilde afrekenen, dju toch 🙂 ). Maar niet getreurd, want ik kon nog een keischoon crèmekleurig jacquard stretchstofje op de kop tikken. Ik krijg de kleur echter niet zo goed op foto helaas.

Ik was nog niet zeker wat ik ermee ging doen, al had ik eerder een kleedje in m’n hoofd. De stof belandde dus in de kast. Tot zover dat verhaal. Of toch eventjes.

Voor nieuwjaar wilde ik iets feestelijk maken, en ik had nog een prachtig stofje van -euh ja, opnieuw Mondepot (de jacquard goud-blauw van ‘Lucy has a secret’, binnenkort op de blog 🙂 ), liggen om dat mee te doen. Maar toen werd er door onze vrienden voorgesteld om er een themafeestje van te maken, met als thema ‘love’, en kon ik echt niet bedenken hoe ik de jurk in die stof kon vertalen naar dat thema. Iets anders dus. Bij de intussen vorige editie van La Maison Victor was mijn oog gevallen op de Kristy rok, een kokerrok met hoge taille, wat ik flatterend vind, én maar 1 huisje om te maken! Dubbel geluk dus!

1+1=2. Dus de Kristy rok in het Red Juliet stofje werd een feit. Werkelijk heel gemakkelijk om te maken! De rok op zich was nu niet meteen ‘love’-proof, maar een rood bovenstuk, rode panty’s, rode pumps, hartjesoorbellen, en à volonté neptattoo’s van de dochter, aangevuld met een hanger met daaraan de ‘key to my heart’ deden de rest 🙂

Ik nam die avond nog snel wat foto’s van de rok, maar omdat ik ze allemaal zo crappy vond, wilde ik ze toch maar niet gebruiken. Intussen kreeg ik echter goesting om me nog eens een beetje te verkleden. Ik vind het stofje wel iets fifties hebben, wat ook wel kan omdat Red Juliet zo ook wel bekend werd/is, om haar ‘nostalgisch’ kantje. Spontaan denk ik dan aan Mad Men, die heerlijke serie met al die prachtige kledij en decors enz. Ik had wel wat in die stijl liggen, dus hierbij enkele fotootjes die ik in de (intussen half papperige) sneeuw nam.

Met de witte achtergrond zie je de rok niet zo goed, dus ook even op een ander plekje gaan staan:

De laatste foto is net ietsje minder flatterend vind ik, ondanks dat ik dit toch echt wel een flatterend model vind. Als ik zo’n soort rok aanheb, vindt iedereen mij namelijk altijd keislank, terwijl ik toch maar ‘gewoon’ maatje 40 heb (en die maten zijn natuurlijk altijd relatief, I know!). Enneh… gelieve nu wel dat idee niet helemaal te ontkrachten 😉 Maar voor de zekerheid vermeld ik even dat er geen derde kindje op komst is. Ik nam de foto’s echter tijdens mijn middagpauze op mijn thuiswerk-dagje, en misschien lag het wel aan de lekkere boterhammetjes 🙂 (althans, dat is de leukst mogelijke verklaring 🙂 )

Anyway, zoals je ziet:  I’m a little in love with Kristy 😉
Nog Kristy-inspiratie vind je hier!

 Follow – bloglovin


stof: Red Juliet Cream Jacquard – mondepot (intussen uitverkocht vrees ik…)
Patroon: Kristy rok – La Maison Victor (2015 editie 6)

 

Advertentie

13 gedachtes over “From Kristy with love…

  1. Ik volg je blog al een tijdje en ik ben fan! Heel leuke ideeën! Voor een volgend naaiproject was ik aan het twijfelen om een kleedje of rok voor mezelf te maken. Na het lezen van dit stukje zal het waarschijnlijk een kokerrok worden 🙂 Ook hele leuke foto’s!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Harlequin-Lucy-Roxy – Lilliepawillie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s