kids room – mom’s fantasy ;-)

Vandaag neem ik jullie graag mee voor een kijkje in het kamertje van Sia.

DSC_0250

Net zoals haar zusje nu, heeft ze lang bij ons op de kamer geslapen. Maar toen ik toch al redelijk hoogzwanger was van Rosanne, werd het wel tijd om er eens werk van te maken. De deuren stonden net in de kamers, en daarmee was de laatste hindernis verdwenen 🙂 Ik wilde er echt een kadootje van maken, een kamertje waar ze graag zou gaan slapen, en dat dus zou compenseren voor het feit dat ze niet meer bij mama en papa zou liggen. Iedereen waarschuwde ons immers dat die overgang wel heel moeilijk zou worden na zo’n lange tijd samen slapen. Maar niks was minder waar! Vanaf dag één vond ze ’t superfijn in haar kamertje! Intussen is het babybedje vervangen door een groot bed, maar verder is er niet zo heel veel veranderd. Maar genoeg gebabbeld, tijd voor foto’s, veeeeeeeel foto’s 🙂

Het kamertje is niet heel groot, maar ruim genoeg. Er valt helaas niet veel licht binnen, omdat het raam aan de noordkant ligt, wat wel jammer is. Maar voorlopig slaapt ze er enkel, dus is dat niet zo’n probleem. Ik verfde 1 muur turquoise, en de andere muren en het plafond in een heel licht mintgroene kleur.

Daarna heb ik me helemaal uitgeleefd in de aankleding, decoratie, meubeltjes, enz. Kinderkamertjes inrichten is echt héérlijk, en er zijn zoooooooveel ongelooflijk leuke spulletjes voor te vinden. Soms duur, maar soms ook helemaal niet, en het voordeel is dat een kind daar helemaal niks van maakt. Soms integendeel zelfs, dan vinden ze de goedkoopste brol het leukste 🙂 En ook als DIY-loving mama kon ik er helemaal voor gaan! Dit kamertje wemelt van de zelfgemaakte dingetjes! Wie goed keek, zag bv. al dat de bedovertrek zelf genaaid werd met een leuke Petit Pan stof. Ik maakte er ook eentje in een stofje van Soft Cactus, die lenen zich hier perfect voor en zijn net iets minder prijzig 🙂

Nog een DIY: een oud nachtkastje en een commode werden écru geverfd:

Op o.a. pinterest kwam ik al vaak het idee tegen om met Ikea-kruidenrekjes een boekenrekje te maken. Dat leek me ideaal. Ik verfde de rekjes in exact dezelfde kleur als de muur.

Door ze zo te verven, ligt het accent echt op de boekjes. Want ook die kinderboekjes zijn vaak zo mooi… En zijn ook voor de mama soms een herinnering aan de eigen jeugd. Misschien herkennen jullie ook wel enkele van deze boekjes?

De boekjes worden wel heel vaak gewisseld, aan leesvoer geen gebrek!

Naast het rekje staat een oud stoeltje, ik kreeg ooit zo 3 stoeltjes van m’n tante, zo leuk! Een kussentje van Petit Pan erin, en klaar. Het wordt alleen wel vooral gebruikt door allerhande beertjes en popjes…

DSC_0229

Er staat ook nog een kubuskast, de vroegere Expedit en nu Kallax van Ikea. Voor nog meer leuke boekjes, en voor opbergdozen, waar allerlei herinneringen in zitten. Ook deze dozen pimpte ik, door ze helemaal in te smeren met behanglijm, en dan in te pakken met mooi inpakpapier dat ik op maat had geknipt. Niet moeilijk, niet duur, maar ik ben helemaal weg van het resultaat. Ik pimpte er nog wat meer, maar die gebruik ik elders.

Bovenop dat kastje een paar schattige fotokadertjes met fotootjes van de oma’s en opa’s.

Sia heeft ook een kussenhoekje. Toen ze nog in haar babybedje sliep, gingen we voor het slapengaan altijd gezellig in haar kussenhoekje zitten boekjes lezen. Nu vindt ze het leuker om dat in haar bed te doen, maar het blijft gezellig vind ik.

Het onderste matrasje is een oud, dun babymatrasje. Ik maakte uit toile cirée een matrashoes, met achteraan een rits. Daar heb ik geen detailfoto van genomen, maar er zijn heel wat tutorials hiervoor te vinden op internet, ook zonder rits. Het achterste kussen, met de poesjes, maakt ik in een stofje dat voor mij best bijzonder is. Mijn broer en zijn intussen helaas ex-vriendin maakten het geboortekaartje, dat eigenlijk een boekje was, voor Sia. Ze gebruikten daarvoor de poesjes van dit stofje:

Ik vond dit leuk idee (en dit en …) via pinterest om aan lang ligkussen te maken, in feite gewoon een lang stuk stof, waarbij je dat doorstikt op de afmetingen van het kussen, zodat er meerdere kussens inpassen. Het zit heel leuk achter je rug, en is echt heel makkelijk te maken. Ik maakte het gewoon toe met velcro (niet letten op het scheve stiksel 🙂 ).

Ook elders in haar kamertje vinden we haar geboortekaartje terug. de drukker maakte namelijk de voorkant op posterformaat, en dat hangt boven haar bedje.

Ook de andere muren werden versierd. Als kind had ik een poster en kalender van Holly Hobby (of hoe schrijf je dat?), dus toen ik deze twee spiegelkadertjes zag liggen in de kringwinkel, kon ik ze niet laten liggen. Pure nostalgie 🙂

Tegenover het raam, maakte ik een prikbord uit een isolatieplaat van de gamma, overtrokken met een fleurig stofje van Petit Pan. Achteraan heb ik de stof erin geniet met een nietjespistool, maar ik denk dat het met gewone naalden ook moet kunnen. (Hier vind je nog een voorbeeld.)

Naast het prikbord hangen twee leuke posters. Eentje ervan, met het konijn, geeft ’s nachts licht en dan zie je een andere tekening, van slapende konijntjes in hun holletje. Op de commode, onder het prikbord en de posters, een mooie blikken doos en een porseleinen schelp uit de kringwinkel, een van de vele plekjes om haar schatten (=stenen, …) in te bewaren.

De gordijntjes maakte ik ook zelf. Ik naaide een ondoorzichtige gordijnstof tussen de canvas wereldkaart-stof en een gewone witte achterkant. Bovenop de gordijnstok een leuke muursticker van Kek, net als naast haar bedje.

Nu zijn we bijna rond, maar nog niet helemaal 🙂

Boven haar bedje maakte ik nog twee lange planken, of beter: die maakte de papa. Ik schilderde ze opnieuw in dezelfde kleur als de muur, om de nadruk op de objecten erop te leggen. De witte plankleggers doorbreken dat wel wat, jammer genoeg, maar Lode had ze bij en ik dacht: ik zal maar niet moeilijk doen 🙂 Op de plankjes een allegaartje van spulletjes.

Dan nog wat leuke verlichting:

Zo, we zijn rond! Wat vinden jullie ervan?

Ik had al een heleboel spulletjes bijeen geshopt en gezocht voor de kamer van Rosanne, die als hoofdkleuren geel en roze zou krijgen, maar gezien onze verhuis binnen enkele maanden, zal het voor erna zijn! Ik kijk er al naar uit 🙂

Het zou wat teveel worden om alle webwinkels en spulletjes op te sommen waar dit allemaal vandaan komt. Ik haalde veel spulletjes in de webwinkels Wolf en Wolkje, PSIkhouvanjou, in de kringwinkel , in de superleuke winkel Polkadots in Diest (nu ook een webwinkel!), in Ikea, en veel spulletjes kreeg ik ook cadeau. Hebben jullie vragen over iets specifieks, laat gerust je vraag in een reactie na!!

Links naar mijn pinterest borden: interieur, kinderkamer/speelkamer,  of knutselideetjes voor wie nog meer inspiratie wilt! (ik moet die trouwens dringend ordenen, deze uitdaging zal me daar zeker nog bij helpen!)

Follow – bloglovin


29 gedachtes over “kids room – mom’s fantasy ;-)

  1. Amaai, wat een supergezellige kinderkamer! Het is duidelijk dat hier heel erg véél werk in gekropen is!
    En die boekjes; David de Kabouter is hier pure nostalgie… Hier doen ze niet liever dan lezen uit het boek van Jip en Janneke dat nog van Bert is geweest… de kaft valt er ondertussen letterlijk vanaf 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Deze post zag ik al voor een stukje op Facebook passeren.
    Wat een prachtig kamertje heb je voor Sia gemaakt, ik heb al die foto’s al zo vaak bewonderend bekeken.
    Ik kan het geloven dat ze meteen graag in haar kamertje sliep. 🙂
    Verhuis? Spannend!

    Geliked door 1 persoon

    1. dankjewel, again 🙂 zo’n leuke complimenten! en je, de verhuis is heel spannend, en moet nog verder geconcretiseerd worden (zelfs de exacte bestemming ligt n nog àltijd niet vast, we worden er een beetje gek van!), maar het wordt een heel avontuur, zoveel is zeker 🙂 eerst alleen nog zoveel praktische rompslomp eer het zover is…

      Like

Plaats een reactie