heb jij al een hobby? – flow weekly

Een van mijn favoriete ‘boekskes’ is ‘de flow’. Flow dus, met andere woorden. Net vandaag de nieuwe gekocht, alweer een prachtexemplaar, ik kan niet wachten om ‘m helemaal te lezen!

20151201_Flow8_covers

Telkens weer voel ik vanalles borrelen en bruisen als ik door de flow blader. Het doet je denken, doet je stilstaan, roept emoties op, maakt je bewuster, maakt je creatief, geeft energie, … Het is echt pure me-time, als ik eraan begin. Zelfs al is het voor een goeie 10 minuten op de trein. Ik schrijf er vast nog wel eens een (of meerdere) posts over. Ik herinner me trouwens ooit een blog gelezen te hebben van een zekere Tine, wiens blog intussen verdween, die hier ook telkens zo door geïnspireerd werd dat ze er iets mee wou doen. Om maar te zeggen dat ik dus niet alleen ben met m’n gevoel. Nu ja, dat wist ik wel, want Flow is natuurlijk niet voor niks tijdschrift van het jaar geworden in Nederland…
Naast de gewone flow, is er ook de flow weekly en de flow specials. Telkens echte pareltjes, ik ben er helemaal aan verslaafd. En vandaag kocht ik dus ook de Flow Weekly:

december 2015 (134).JPGHet was weer leuk om lezen, en omdat deze blog toch vooral zal gaan over mijn hobby’s, of toch over wat ik leuk vind in het leven, kon ik het niet laten er iets over te schrijven! Ik werd echt blij toen ik het las. Zo voelde ik me aangemoedigd in deze hele nieuwe blog-ervaring/poging. Want ik las dat een of andere tekstschrijver zei dat het in feite niet uitmaakt of iemand ‘bewondering’ opbrengt voor je hobby (in casu dus een ‘nieuwe hobby’, het bloggen), want dat het erom gaat dat je er plezier aan hebt. Dus dacht ik: da’s waar, ik doe het gewoon en zie wel wat het geeft! Ik las ook heel wat aanmoediging om vooral veel te durven proberen, te durven leren. Dat alles gaat ook op voor het naaien, en andere knutsels. Door al dat proberen, heb ik al zoveel geleerd!

Ik las ook dit:

december 2015 (132).JPG

Is dat niet om gelukkig van te worden?

En er zat deze week ook een prachtig postertje in het midden, zoals trouwens meestal wel het geval is…

december 2015 (129)

Wie meer wil lezen: haast u naar de krantenwinkel, want elke donderdag is er een nieuwe, en dit exemplaar is er dus nog tot en met woensdag 09/12!

Follow – Bloglovin

N.B. Alle inhoud op de foto’s is dus van Flow, ik hoop dat ik niks grondig mis doe met deze foto’s hier te zetten. Ik moet me er eens in verdiepen, en moest iemand weten dat dit fout is, please let me know! Dan verwijder ik het natuurlijk meteen!!
Advertentie

5 gedachtes over “heb jij al een hobby? – flow weekly

 1. Caroline

  Ik denk dat Flow er alleen maar blij mee is dat ze zo positief beschreven worden. Heel leuk om te lezen in ieder geval. Ik twijfel zelf ook al een hele tijd of ik zal gaan bloggen, maar ja… ik heb al zoveel hobbies. Ik denk dat ik een druk zou voelen om regelmatig een post te plaatsen ook al heb ik eigenlijk geen tijd. Hoe ervaar jij dat?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hej Caroline, dankjewel voor je fijne reactie!! Ik ben zelf nog maar net gestart, dus het is voor mij ook wel een beetje zoeken. Ik herken een beetje het gevoel van ‘druk’, want heb wel het gevoel dat ik nu vooral als starter, moet zien dat ik regelmatig iets post om toch wat lezers ‘aan te trekken’… Maar ik voel tegelijk ook wel een fijne, aangename drive om dingen te schrijven, en heb zelfs al gemerkt dat ik er goesting door krijg om iets nieuws te beginnen, of iets af te werken… dus is eeetje dubbel misschien. En wie weet denk ik er binnen een paar weken/maanden anders over… Misschien moet jij het ook gewoon proberen, net als ik?

   Like

 2. Hihi, ik kocht ook de Flow deze week, vooral om de quote op de kaft :-). En het klopt wel, wat ze daar in flow weekly zeggen over dat een hobby je ‘jong’ houdt. Als er iets goed lukt bij het naaien, of ik ontdek een nieuw technisch aspect van het bloggen, dan kan ik zo blij zijn als een kind ;-). Zelf ben ik namelijk ook nog nieuw in blogland. Aangename kennismaking dus :-). Mooie blog heb jij! (Zou het trouwens kunnen dat we ooit een bureau hebben gedeeld op onze eerste job? Zou wel heel toevallig zijn…)

  Like

  1. Hej, leuk dat je m’n blogje ontdekt!! Ik heb eens snel naar dat van jou gekeken en ziet er heel leuk uit! Ik vond niet meteen een bloglovin knopje, dus ik kom nog wel een keertje terug piepen! Ook aangename kennismaking dus 🙂 ik heb geen idee of wij een bureau gedeeld zouden kunnen hebben, maar denk eerder van niet. Mijn eerste job was een vervanging in Duffel… Ik vond niet meteen je naam op je blog (maar heb echt maar heel snel gekeken, want ’t is hier hoog tijd op te gaan slapen!) maar er was niet direct iemand die een naam had die Fee of iets dat zo klonk had… Of vergis ik me??

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s